Utazó

2014.09.11. 09:44

Mire menne a szállás szektor a szép kártya nélkül? (x)

A Széchenyi Pihenőkártya sikerességéhez annak megjelenése óta nem fér kétség, hiszen évről-évre több millió forintot hagynak a kártyatulajdonosok a szolgáltatóknál a plasztikkártya segítségével.

A lehetőség mind a hazai turizmus, mind a munkáltatók és munkaadók szempontjából számos előnnyel jár, de felmerül a kérdés, hogy vajon a szállás szektor által termelt mutatószámok akkor is ilyen fényesek lennének-e, ha a Széchenyi Pihenőkártya nem állna a hazai turisták rendelkezésére? A szallaskeres.hu szakértői egyetértenek abban, hogy a Szép kártya bizony nagy segítség mindazoknak a szállás szolgáltatóknak, akik egyébként nem örvendhetnének ekkora keresettségnek a Szállás alszámla nélkül.

Bár a wellness szállodák gyakran készülnek akciós csomagajánlatokkal, általában kifejezetten a hosszú hétvégékre, ünnepekre, de általánosságban elmondható, hogy pont a nyári hónapokban a legdrágábbak a szobaárak. Különösen így van ez az olyan frekventált turisztikai régiókban, mint a főváros, vagy éppen az évek óta töretlen népszerűségnek örvendő Balatonnál. Egy négytagú család nem biztos, hogy megengedhetné magának az akár több százezres kiadással járó wellness hotelben történő szállásfoglalást. Mivel azonban a Széchenyi Pihenőkártya Szállás alszámlája akár 225 ezer forint erejéig is biztosítja a fizetést, így a kártyatulajdonosok az említett szállás típus mellett is minden további nélkül dönthetnek. Természetesen az önellátást lehetővé tevő apartmanok, kisebb szállodák, vendégházak is keresettek, s mivel az elfogadóhelyek közé nyilvánvaló, bevételnövelési okokból egyre többen csatlakoznak országszerte, így nem okoz gondot találni a megcélozni kívánt területen Szép kártya elfogadóhelyet.

A kormány adatai alapján is több millió forintot hagynak a turisták a szálláshely szolgáltatóknál, mégpedig csak a plasztikkártya használatával. A szálláskérés.hu szakemberei azt szokták javasolni a kártyatulajdonosoknak, hogy az utazás szállás kereső segítségével történő megtervezésekor célszerű kifejezetten az elfogadóhelyekre szűrni, így kizárólag olyan találatok között válogathatnak, ahol fizethetnek a plasztikkártya terhére.

Bár az elmúlt időszak kimutatásai alapján már állítható, hogy a lakosság igyekszik megtakarításokra szert tenni, de ez még korántsem jelenti azt, hogy akár csak egy hazai nyaralásra is telne sokaknak. A Széchenyi Pihenőkártya azonban lehetővé teszi még a népesebb családdal rendelkezőknek is, hogy minimum néhány nap erejéig ellátogathassanak hazánk valamelyik idegenforgalmilag kedvelt területére. Ahhoz, hogy az utazás valóban ne terhelje meg a családi kasszát, az is hozzájárul, hogy a Vendéglátás alszámlára utalható maximum 150 ezer forint akár teljes egészében az étkezésre fordítható a nyaralás idején. Nem véletlen, hogy az adatok arról tanúskodnak, erről az alszámláról majdnem háromszor annyit költenek a kártyatulajdonosok, mint a Szállás alszámláról. Ebben nyilvánvalóan szerepet játszik az is, hogy melyikre mekkora összeget kap a munkavállaló. Legyen akárhogy is, a tényen nem változtat, hogy a Széchenyi Pihenőkártya  a hazai idegenforgalomra évek óta egyértelműen fellendítő hatással van, és valószínűleg az idei év adatainak összesítése is majd ezt a képet mutatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!