Utazó

2014.10.07. 08:55

Nem csak nekünk szép Erdély!

A patinás National Geographic magazin utazási mellékletének mesés őszi tájakat összesítő tízes listájára hetedikként Erdély is felkerült.

A kiadvány szerkesztői szerint Erdély egy legendákkal átitatott, szépia tónusú középkori várkastélyokkal tűzdelt vidék, és külön ajánlják a Fogarasi-hegységet átszelő 90 kilométer hosszú Transzfogarasi utat, 90 fokos, szűk kanyarjait és az utat körülölelő varázslatos őszi tájat. Ez az út a Fogarasi-havasokon keresztül észak-déli irányban köti össze Alsóárpás és Curtea de Arge települést. A' 70-es években építették, 90 km hosszú. 2042 m magasságig vezet fel, majd a főgerinc alatt egy alagúton halad át. Csaknem 580 hídja és viaduktja,valamint 5 alagútja van. Az út lavinaveszély miatt csak nyáron van nyitva. A hóviszonyoktól függően októberben vagy novemberben lezárják és csak június elején, közepén nyitják meg újra.

 

Címkék#Erdély

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!