Utazó

2015.07.26. 11:12

Riska, a gyermekek kedvence!

Két hét alatt nyolcvan önkéntessel és háromszáz gyermek részvételével zajlott a szennai katolikus tábor. Ott jártunk.

Zsedrovits Enikő

Csaknem háromszáz gyermek tölthette szabadidejét egy Kaposvár melletti kis településen, Szennán a Riskáról, egy kézbábról elnevezett táborban.

Nyéky Kámán atya Riskával, Csibével és Puszedlivel, a Duna Tv Engedjétek hozzám... című bábfilmjének szereplőivel, akik segítségével a gyermekek hétről hétre egy-egy újabb bibliai történettel ismerkedhetnek meg
Fotó: Zsedrovits Enikő

A tábort 2007 óta minden évben megszervezik Nyéky Kálmán plébános és segítői, akiknek idén mintegy nyolcvan önkéntes fiatal segített a programok lebonyolításában. Nyolc év alatt egy kivétellel e sorok írója is minden évben önkéntesként csatlakozott a programhoz. Riska és barátainak célja, hogy a gyermekek könnyebben megértsék a bibliai történeteket és közelebb hozza a 6-12 éves diákokat az emberi és keresztény értékekhez.

Az elmúlt két hét alatt a résztvevőknek rengeteg fantasztikus programot szerveztek. Sokat tanultak a keresztény hitről, ugyanakkor, a szennai skanzenben belekóstolhattak a régi magyar vidéki életritmusba is. A gyerekek tizenkét csoportba voltak beosztva tízesével mindegyik csapat saját színt kapott. A társaságokat egy fiú és egy lány vezette, ezzel példázva a család felépítését. Minden család tagja egy tini korú segítő volt. A szervezők mindent megtettek azért, hogy az összes lurkó jól érezze magát. Sajnos sok az olyan iskolás, aki nyaranta nem jut táborozási lehetőséghez, ők az egyház támogatásával mégis ott lehettek a Riska táborban. Idén is rengeteg élménnyel tértem haza Szennáról, gyorsan elrepült az egy hét. Aki még nem ismerné Riskát, Csibét és Puszedlit, az minden vasárnap délelőtt találkozhat velük a Duna TV Engedjétek hozzám... című műsorában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!