Utazó

2015.02.17. 13:25

Tokió a legbiztonságosabb város

Tokió – Egy felmérés szerint jelenleg a világ legbiztonságosabb városa Tokió. A második és harmadik helyen is ázsiai városok állnak, a legbiztonságosabb európai város, Stockholm a negyedik.

Horváth Gabriella

A tanulmány készítői a világ 50 legnagyobb városát vizsgálták négy biztonsági szempont alapján: közbiztonság, egészségügyi biztonság, az infrastruktúra állapota és a digitális biztonság. Az e kritériumok mentén összeállított lista egyik nagy nyertese Ázsia, hiszen annak első húsz helyén nem kevesebb, mint öt távol-keleti nagyváros tanyázik. Nem csupán Tokió, de Szingapúr, Oszaka és Hongkong is a legbiztonságosabb, ajánlott úti célok között van. A japánok fővárosa a digitális biztonság kategóriájában bizonyult a legkiemelkedőbbnek, de ugyancsak az első öt között van a közbiztonság és az infrastruktúra állapotát tekintve. Habár Tokió földrajzi adottságai okán különösen kiszolgáltatott a természeti katasztrófáknak, a város tudatos építkezésének és a felújítási programoknak köszönhetően képes ezt ellensúlyozni.

A felmérés szerint Európa leszorult a dobogóról, a negyedik Stockholm, az ötödik pedig Amszterdam lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!