Utazó

2015.01.27. 09:54

Zarándokvonattal híres kegyhelyekre

Budapest – Lelki megújulásunkért! jelmondattal szerveznek idén zarándokvonatokat a MÁV-START Zrt. közreműködésével.

A csíksomlyói Boldogasszony Zarándokvonat negyedszer, a Lengyelországba robogó Fekete Madonna Zarándokvonat ötödször indul útnak. A korábbi hagyományokat folytatva, de megújult szolgáltatásokkal újra a csíksomlyói búcsúba, valamint a lengyelországi Czestochowába és Krakkóba közlekednek a zarándokvonatok.

A nemzetközi különvonatok közlekedtetése esetén az országonként eltérő hatósági előírások komoly kihívások elé állítják a szervezőket. A vasúttársaság azért ajánlotta fel a zarándokok számára különvonatait, mert elsősorban a vasúton történő utazás teszi lehetővé a nagy létszámú utazóközönség számára a kényelmes utazást. Emellett a közös programok, a vonatrádió, a színvonalas első és másodosztályú kocsik megteremtik a zarándokvonatok egyediségét. Idén a Fekete Madonna vonatot légkondicionált kocsikkal közlekedteti a vasúttársaság, s most első alkalommal mindkét zarándokvonaton a Komfort kocsi kényelmét is élvezhetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!