Választás 2016

2016.06.02. 20:07

Miniszterelnöki vizit - „Dunaújváros becsületbeli ügy számunkra”

A Modern Városok Program keretében kedden Dunaújvárosba látogatott Orbán Viktor miniszterelnök.

DH-információ

Orbán Viktor és Lassingleitner Fruzsina képviselőjelölt. Fotó: Dunaújváros Hetilap

A logisztikai és áruforgalmi csomópontra szánt összeggel együtt a kormányfő több mint harmincmilliárd forint értékű fejlesztésekről írt alá megállapodást Cserna Gábor polgármesterrel. A szerződés tartalmát részletesen ismertettük már. A hétvégén Dunaújvárosban időközi választás lesz, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje Lassingleitner Fruzsina. Most a miniszterelnöknek a Dunaújváros Televízióban Gyöngyösi Péternek adott exkluzív interjújából idézünk:

- Ha nagy dolgokra vállalkozik egy város, ahhoz meg kell nyerni a kormányt, és ha a kormány akar valahova nagy dolgokat, ahhoz meg kell nyerni az önkormányzatokat. Együttműködésre vagyunk ítélve. Az igazság az, hogy Dunaújvárossal könnyű együttműködni, mert szerintem az itt élők is pontosan tudják, hogy ez a város nem csak egy a sok közül. Mindig el szoktuk mondani, hogy a rendszerváltás után a legtöbbet szenvedett ipari városokból modern, korszerű, sikeres városokat, az ott élő embereket megelégedettséggel eltöltő vagy szolgáló városokat létrehozni az igazán komoly szakmai bravúr. Győr, Debrecen sem kis munka, de az szinte kötelező. Ám Tatabánya, Dunaújváros vagy Miskolc, az nagy feladat. Ha a politikának van szépsége, akkor pont az ilyen korszerűsítés, az itt élő emberek számára nyújtandó remény adja a szépségét. Dunaújváros ezért mindig becsületbeli ügy volt a számunkra. Nekünk fontos, hogy Dunaújvárosban mi történik. A mi híveinknek fontos, hogy mi lesz Dunaújvárossal, és az meg a városi képviselőtestületben dől el. Nem mindegy, kik ülnek ott. Nagyon szurkolok a dunaújvárosiaknak, hogy közösen sikert érjünk el, és hozzuk be győztesnek ezt a derék, fiatal hölgyet, akit úgy látom, a sportmúltja miatt mindenki tisztel. Szerintem a mai világ harcos politikusokat és képviselőket igényel. Fruzsina ebből a szempontból kiválóan áll, hiszen ő egy, az önvédelmi sportban kitüntetett leányzó. Azt gondolom, mindenki tudja, hogy okos is, fölkészült is. Szerintem jó lenne a városnak, hogyha egy ilyen kiváló képességekkel rendelkező hölgy kapna bizalmat a dunaújvárosiaktól. Egyébként hálás vagyok a dunaújvárosiaknak, eddig már három alkalommal szavaztak bizalmat a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti képviselőinek. Azt gondolom, amit emberileg lehetséges megtenni, azt sikerült is közösen megtennünk önökkel. Ez a város ma nem nézne ki így, ha a polgárai nem döntöttek volna úgy, hogy a korábbi szocialista irány helyett inkább a Fidesz-Kereszténydemokrata irányba adják le a szavazataikat. Nem nézne ki így a város, ha mi pedig nem éreztük volna személyes kötelezettségünknek is, hogy viszonozzuk a város fejlesztésével azt a bizalmat, amit kaptunk. Dr. Dorkota Lajos, aki a város szülötte, kinőtte magát, a várost is, talán egy kis túlzással mondhatom ezt. Ő nagyon nagy tiszteletnek örvend a magyar politika világában, az általa vezetett energiahivatal az ország egyik legfontosabb intézménye. Ez talán Dunaújváros számára sem közömbös.

Úgy érzem, hogy egyfelől a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt, másfelől a város most már lassan másfél-két évtizede jól egymásra talált, és ebből az együttműködésből az önök városa, és az itt élő emberek sokat profitáltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!