Vasmű

 • cikk kép
  Lehengerlő hengerműfejlesztés

  Dunaújváros - Nagyszabású beruházási projekt zajlott le az elmúlt másfél hónap során a Meleghengerműben. Augusztus 16-án állt le a termelés, és azóta több területen folytak különböző kapacitásnövelő és minőségjavító munkálatok.

 • cikk kép
  Elismerés a legjobbaknak - Kokszolónap jutalmakkal, játékokkal a Duna-parton

  Dunaújváros - A dunaújvárosi kokszgyártás hatvanéves jubileuma alkalmából számos programot hívott életre idén az ISD Kokszoló Kft. kollektívája. A rendezvények sorába illeszkedő szeptember 17-ei hagyományos családi nap sok-sok kellemes percet szerzett a résztvevőknek.

 • cikk kép
  Röviden a DUNAFERR-ről - Több mint ezer munkahelyet védtek meg a Dunaferrnél

  Dunaújváros - A vállalatcsoport életét alapvetően meghatározó események zajlottak le szeptember 21-én az ISD Dunaferrnél: A délelőtt folyamán Evgeny Tankhilevich cégvezető fogadta Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkárt.

 • cikk kép
  Megmaradnak a munkahelyek - A Dunaferr visszavonta valamennyi csoportos létszámcsökkentési tervét

  Dunaújváros – Az ISD Dunaferr visszavonta a 2013 őszén bejelentett 890 fős, valamint az idén áprilisban további 300 alkalmazott elbocsátására vonatkozó szándékát – mondta Cseresnyés Péter az Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára Dunaújvárosban.

 • cikk kép

  Speciális emelési munka a dunaújvárosi kikötőben, majd éjszakai szállítás a Dunaferr területére

  Megérkeztek az előnyújtó hengerállvány elemei

  Dunaújváros - Igen látványos, speciális emelési művelet zajlott július 26-án az ISD Portolan Kft. dunaújvárosi közforgalmú kikötőjében: a Meleghengerműben telepítendő előnyújtó hengerállvány két állványteste érkezett meg a Dunán.

 • cikk kép

  Beruházás, nagyjavítás: karbantartással egybekötött harmincöt napos munka lesz

  Elkezdődött a Meleghengermű-beruházás

  Dunaújváros - A 2006-ban jóváhagyott, később a gazdasági válság okán évekre félbehagyni kényszerült fejlesztési folyamatok utolsó szakaszának megvalósítása zajlik az ISD Dunaferr Zrt. Meleghengerművében.

 • cikk kép

  A sikeres felújítás hosszú időre meghatározza a vállalatcsoport életét

  Rendezvények a kohóátépítés örömére

  Dunaújváros - Látványos össznépi szabadtéri rendezvénnyel és magas rangú vendégek részvételével megtartott ünnepélyes avatással is köszöntötte az ISD Dunaferr a kettes számú nagyolvasztó sikeres átépítését. Mellékletünkben az emlékezetes eseményekre tekintünk vissza.

 • cikk kép

  A befejező munkálatok összefoglalása

  Ismét termel a kettes kohó

  Mellékletünkben folyamatosan hírt adtunk a kettes kohó átépítésének eseményeiről. Cseh Ferenctől, a Nagyolvasztómű gyárvezetőjétől ezúttal az átadást megelőző folyamatok összefoglalását kértük

 • cikk kép
  Arcok az ünnepségről - Hagyományteremtő ”"térfoglalás" vonzó programokkal

  Sokan voltak a Vasmű téren július 15-én délután, hogy együtt köszöntsék a sikeresen átépített kettes számú nagyolvasztó indulását.

 • cikk kép
  Felavatták a II-es nagyolvasztót: A versenyképesség megőrzése érdekében szükség van a fejlesztésekre

  Dunaújváros - Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter részvételével avatták fel hétfőn az ISD Dunaferr Zrt. átépített II. nagyolvasztóját.

 • cikk kép
  Felfűtik a II-es számú nagyolvasztót

  Dunaújváros - Pénteken hagyományteremtő módon új helyszínen, a Vasmű téren nagy családi program várta a vasműs családokat a „II. számú nagyolvasztó indító ünnepségen”. Elismerések, pazar program, tűzijáték.

 • cikk kép
  Elismerések, pazar program és tűzijáték a Vasmű előtti téren

  Dunaújváros - Pénteken délután öt órától a Vasmű előtti téren az ISD Dunaferr megrendezi a „II. számú nagyolvasztó indító ünnepségét”.

 • cikk kép
  A rendhagyó vasműs nyugdíjas búcsúztatón közel százan voltak, mert ott akartak lenni

  Dunaújváros - Amikor az ember életének lezárul egy fontos szakasza „megáll” és visszatekint. Egy rendhagyó nyugdíjas búcsúztató kapcsán Csőszné Marika is ezt tette. Vele beszélgettünk.

 • cikk kép
  Ha él a gyár, él a város

  Dunaújváros - Az ISD Dunaferr Zrt. az acélpiac szereplőjeként folyamatos versenyhelyzetben van. Egyszerre kell megfelelnie annak, hogy költséghatékonyan és eredményesen működve a térségnek is meghatározó tényezője maradjon több szempontból is.

 • cikk kép
  Évtizedek óta szakszervezetisek

  A legrégebbi „szakikat”, a 40, 45, 50, 55, 60, 65, 70 éves szakszervezeti tagsággal rendelkező szaktársakat köszöntötte az országos Vasas Szakszervezeti Szövetség, annak nyugdíjas tagozata és a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség kedden délelőtt a Munkásművelődési Központ földszinti színháztermében.

 • cikk kép
  Kohósításra alkalmas lehet a vörösiszap

  Ajka-Dunaújváros - Mintegy százhatvan millió tonna vasoxid tartalmú vörösiszap lehet ma Magyarországon. Eladó.

 • cikk kép
  60 év után világszínvonalon a kokszoló

  Dunaújváros - Ünnepelnek az idén nyáron a vasmű kokszolójának dolgozói. Van is mit: nehéz évtizedek után terveznek.

 • cikk kép
  Minta az ómassai és paksi volt

  Dunaújváros - Lelkes lokálpatrióták időnként feltesznek egy-egy saját készítésű fotót a vasmű bejárata melletti parkerdőben található technikatörténeti érdekességekről. A vaskohászatunk emlékeit megőrző skanzen létesítésének története: jövőbemutató.

 • cikk kép
  Az Európai Uniónak kevés lehetősége van a kínai import ellen

  2016-ban az előző évben tapasztalt gazdasági trendek folytatódása várható. Európa acélfelhasználása kismértékben növekedni fog.

 • cikk kép
  Acélipar: zavaros kilátások

  Bár idén hajszállal jobb az európai acélipar helyzete, mint tavaly, de az ágazat nem lélegezhet fel. Kína még ontja a dömpingáruját, igaz, már visszafogja kapacitásait.

Részletes műsorMűsorok betöltése...