Vasmű

2015.07.01. 13:34

Aktualitások a Vasas nyári egyetemén

Dunaújváros - A Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség vezetői és tagjai közül tizenheten vesznek részt a Vasas Nyári Egyetemén.

Körmendi Erzsébet

A Vasas Szakszervezet hagyományos nyári egyeteme egyfajta továbbképzés az érdekvédőknek, hiszen minden évben olyan témákkal foglalkoznak, amelyek aktuálisak, és a megszerzett információk hasznosak lehetnek a továbbiakban a szakszervezeti munkában.

- Az idei program július másodikán és harmadikán lesz Nyíregyházán. Tőlünk, a a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetségtől tizenheten jelentkeztek. Célja, hogy évente egyszer találkozzanak a Vasas vezetői és aktivistái, és legyen módjuk szakmai konzultációkra - tájékoztatta lapunkat Mucsi Zoltán elnök.

A mai napon a munkahelyek kerül a fókuszba: Magyarország kormányának a munkahelyek védelmére, a munkahelyteremtésre, illetve a szakképzésre vonatkozó tervei, meghatározó irányai címmel dr. Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára tájékoztatja a résztvevőket. Utána a munkásgenerációkról, identitásról tart előadást dr. Valuch Tibor egyetemi tanár. A szakszervezeti kommunikáció stratégiáit pedig Kiss Ákos tréner segítségével sajátíthatják el az érdekvédők.

Az egyetem második napján, holnap a teljes programot a Munka törvénykönyvének szentelik a résztvevők, amire Mucsi Zoltán elnök szerint szükség is van, hiszen fontos a mozgalom számára. A legfontosabb változásokról és az ítélkezési gyakorlatról lesz szó, valamint dr. Pethő Róbert ügyvéd munkajogi eseteket is bemutat a praxisából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!