Vasmű

2015.12.14. 18:35

A Dunaújvárosi Főiskola megállapodott a Dunaferrel is

Dunaújváros - A múlt héten az ISD Dunaferr vállalattal is aláírta a duális képzésról szóló együttműködési szerződést a januártól az alkalmazott tudományok egyetemeként működő Dunaújvárosi Főiskola.

Gallai Péter

Mindez azon a sajtótájékoztatón hangzott el, amelyet dr. András István, az intézmény rektora, dr. Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási rektor-helyettes, valamint Lászlóné Kenyeres Krisztina oktatási igazgató tartott a duális képzésről, a partnerkapcsolatok alakulásáról.

Dr. András István, dr. Rajcsányi-Molnár Mónika és Lászlóné Kenyeres Krisztina a sajtótájékoztatón

A rektor örömmel jelentette be, hogy a 2015/16-os tanévre több mint duplájára nőtt a duális képzésről szóló szerződéseik száma, az előző tanévi tizet mostanra huszonegyre növelték. Új partnerük többek között a MÁV csoport három vállalata, a BKV Zrt, a GYESEV, vagy éppen a Rail Cargo Hungary. - A múlt héten aláírtuk a megállapodást az ISD Dunaferr vállalattal is, úgy gondolom ez áttörés a kapcsolatunkban. A megállapodás a három kulcsszakunkat - gépész- és anyagmérnök, mérnök-informatikus - érinti. Bízunk benne, az ISD Dunaferr is olyan felívelő pályára tud állni, amelynek szolgálatában a mi képzési kapacitásainkkal hozzá tudunk járulni a szakmai sikereikhez - mondta. A rektor hangsúlyozta, örömmel teljesítik felsőoktatási küldetésüket, hiszen szeretnének olyan diplomásokat kibocsátani, akik rendelkeznek gyakorlatorientált tudással, amelyet nem csak a DF, hanem az adott cég is biztosít számukra.

Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika hozzátette, hétfőn küldik tovább egyeztetésre a fenntartó felé a következő négy év intézményfejlesztési terveit. - Ebben a kiemelt fontossággal bíró dokumentumban is hangsúlyos szerepet kap a duális képzés, ebben megfogalmazunk ehhez kapcsolódóan további vállalásokat. Egyrészt partnereinket szeretnénk még tovább növelni, illetve a duális képzésbe bevont hallgatóink létszámában is - tette hozzá.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!