Vasmű

2016.11.24. 16:01

Hagyomány és fejlődés - Hatvanöt esztendős a Mechanika

Dunaújváros – Összegzésre, visszatekintésre késztetnek az évfordulók, ürügyet adva találkozásokra, értékelésre, tervezésre is.

Sz. I.

A Gyártó Egység egyik meghatározó üzemének kollektívája élt a lehetőséggel: emlékezve, egymást köszöntve ünnepeltek.

November 4-én, a délelőttös műszak utolsó órájában gyárlátogatásra hívták a nyugdíjasokat. A vasmű főbejárata előtt László Ferenc gyárvezető és Kovács Zsolt üzemvezető várta az izgatott vendégeket, akik a kapun belépve, a patinás üzemhez közeledve örömmel teli izgalommal köszöntötték egymást, s a rövid úton megpróbálták néhány mondatba zsúfolni a legutóbbi találkozás óta eltelt éveket. A délutáni ünnepségen elmondott köszöntőjében László Ferenc áttekintette a dunaferres vertikumban a közelmúltban megvalósított beruházásokat, műszaki fejlesztéseket, amelyek létrejöttében fontos szerepet tölt be az üzem, hiszen nagyon kevés olyan terület van a gyárban, ahol ne működne a rendszerben a Mechanikában gyártott, megmunkált vagy javított alkatrész.

Az ünnepség tematikájában jutott idő filmvetítésre, fotódokumentumok felidézésére, s bemutatták, majd átadták a vendégeknek azt a jubileumi emlékplakettet is, amelynek minden méretszáma, paramétere a 65-ös számhoz kötődik. Kovács Zsolt üzemvezető előadása felölelte az üzem létrehozása óta eltelt több mint hat évtized legfontosabb eseményeit. A Sztálin Vasmű Gépgyárának 1951 novemberében átadott szerény kis üzeméből mára az ISD Dunaferr vertikumának egyik leginnovatívabb termelőegysége lett, amely jól képzett szakembergárdájával, a régebbi berendezések mellett üzemelő korszerű gépeivel a dunaferres megrendelések teljesítése mellett a külső piacokon is megállja a helyét. A Mechanikában jelenleg dolgozó 127 ember pedig nemcsak munkahelyi kollektívát alkot, hanem sokkal többet annál: igazi közösséget. A jubileumi ünnepség alkalmából elismeréseket vehettek át az üzem legkiválóbb munkavállalói. Az „ISD Dunaferr Zrt. Kiváló Dolgozója" kitüntetésben részesült Horváth Lászlóné. Elismerő oklevelet és ajándékot vehetett át Tarjányi Csaba műszakvezető, valamint Bíró István, Csesznek Ferenc, Dobai István, Horváth Zsolt, Lázár Balázs, Markó Attila, Menyhei László és Savu György forgácsolók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!