Vasmű

2016.10.27. 12:40

Hosszú távú együttműködés - Jó kezekben van az emelőgép-karbantartó tevékenység

Dunaújváros - Hosszas előkészítés után idén márciusban született meg a döntés az emelőgép-karbantartó tevékenység konkrét külső vállalatnak történő átadásáról, illetve a hozzá kapcsolódó munkaköröket ellátó mintegy 150 munkavállaló kiszervezéséről.

Gál László

A feladatot és a dolgozókat április 1-jétől a Dunaferrel már korábban is hagyományosan jó kapcsolatokat ápoló DaruSín Kft. vette át. A vállalat és a munkavállalók jelenéről, jövőjéről Radvánszki Sándor ügyvezető igazgató adott tájékoztatást.

- Régóta dolgozunk a vasmű területén is, így amikor a Dunaferr részéről megfogalmazódott a kiszervezés, megkeresték a cégünket - mondta el Radvánszki Sándor. - Később egy másik cég is bejelentkezett, ezért elhúzódtak a tárgyalások, de végül mellettünk döntött a Dunaferr.

Radvánszki Sándor (Fotó: ISD Dunaferr)

Az elhatározás hirtelen jött, még arra sem volt lehetőség, hogy a DaruSín vezetése a kiszervezést megelőzően találkozhasson az érintett dolgozókkal, így eltartott egy ideig, mire a cég szándékait, elképzeléseit érintően rosszindulatú pletykákkal, híresztelésekkel frusztrált munkavállalókkal sikerült megértetni, hogy a vállalat nem átmeneti állapotnak szánja a tevékenység folytatását és a munkakörökben dolgozók átvételét, hanem hosszú távon épít a szakmai tudásukra és a tapasztalataikra.

- Természetesen mind szervezetileg, mind gazdaságilag, mind műszakilag készültünk arra, hogy a cég ilyen nagyságrendben is képes legyen fejlődni - szögezte le az ügyvezető. - Felmértük a Dunaferr területén a karbantartási tevékenység struktúráját, az eszköz-, szerszám- és alkatrész-ellátottság helyzetét, és első lépcsőben jelentős, mintegy harmincmillió forint értékű fejlesztést végeztünk a hatékonyabb működés irányában.

A kiszervezett dolgozók egy része attól tartott, hogy a Dunaferrnél sokkal kisebb cégnél könnyen bizonytalanná válhat a bérek, juttatások folyósítása, ám Radvánszki Sándor ügyvezető alaptalannak minősítette a félelmeket, mondván, a cég hosszú idő óta nyereségesen dolgozik, több havi működési tartalékkal és erős banki háttérrel rendelkezik, likviditási gondjai nincsenek. Ezt a szabadságos bérek időben, egy összegben történő kifizetésével is bizonyította, mint ahogyan a bérek és juttatások kifizetése is rendben történik.

- Elvégeztük a szervezet átvilágítását, összevetettük az elvárt feladatok tömegével, és arra jutottunk, hogy az általunk biztosított feltételek mellett, jó szervezéssel és tisztességes hozzáállással ezt a munkát korrekten el lehet végezni - foglalta össze Radvánszki Sándor. - Mindenkire számítunk, aki dolgozni akar, a Dunaferrel hosszú távú együttműködésben gondolkodunk. Bár két évre vállaltuk a Kollektív Szerződésben foglalt juttatások biztosítását, utána sem szándékozunk jövedelemcsökkentő intézkedéseket hozni, sőt, inkább lehetőséget akarunk biztosítani a kereset növelésére. A szándékunk komolyságát nemcsak az eddigi, hanem a küszöbön álló fejlesztéseink is bizonyítják, amelyek keretében a komfortnövelő beruházások mellett nagy értékű műszaki eszközök beszerzésével, komplex informatikai rendszer bevezetésével jelentős fejlesztést tervezünk az elkövetkező évben, EU-s források felhasználásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!