A befejező munkálatok összefoglalása

Ismét termel a kettes kohó

2016. augusztus 05., 00:15 szerző: DH-információ
Mellékletünkben folyamatosan hírt adtunk a kettes kohó átépítésének eseményeiről. Cseh Ferenctől, a Nagyolvasztómű gyárvezetőjétől ezúttal az átadást megelőző folyamatok összefoglalását kértük
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 1
G->reklam_mentes: 0

Június 28-án a Termostav-Mráz részéről befejeződött a medence és fenék teljes tűzálló bélésének kialakítása, elkészültek az akna és torok falazati munkái és befejeződtek az általuk végzett gépészeti tevékenységek. A munkaterületet még ezen a napon visszavette a Dunaferr. Ezt követően megkezdődött a torokzáró szerkezet felszerelése, ezután a kohó felfűtése, szárítása majd visszahűtése. Ezeket a munkafolyamatokat már a Nagyolvasztómű munkavállalói végezték. A visszahűtést követően megkezdődött a faberakás, ami a kohó begyújtásához szükséges, majd a technológiai utasításban foglaltaknak megfelelő indulási eleggyel feltöltöttük a kohót. Mindezzel július 8-án, a hajnali órákban végeztünk. Ezzel párhuzamosan folytatódtak az öntőcsarnoki munkálatok, a csatornarendszerek tűzálló béléssel való ellátása, építése zajlott. Természetesen a kohó indulási feltételeihez tartozóan elvégezték a méréstechnikai eszközök beépítését, és a villamos és elektronikai szakipari munkákat is a Nagyolvasztómű és az IT Igazgatóság szakemberei. Július 8-án reggel 8 óra 50 perckor „ráfújtunk” a kohóra, azaz elindítottuk a berendezést. A felfuttatási szakasz a terveknek megfelelően zajlott.

Az elkészült aknafalazat

Köszönet minden, a felújításban résztvevő dunaferres és külsős munkavállalónak, akik tevékenységükkel hozzájárultak, hogy a kétkohós üzemmenet az elkövetkező években biztosítható legyen.

DH-információ

2016. augusztus 05., 00:15 szerző: DH-információ

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...