Vasmű

2016.08.25. 09:25

Megérkeztek az előnyújtó hengerállvány elemei

Dunaújváros - Igen látványos, speciális emelési művelet zajlott július 26-án az ISD Portolan Kft. dunaújvárosi közforgalmú kikötőjében: a Meleghengerműben telepítendő előnyújtó hengerállvány két állványteste érkezett meg a Dunán.

Ilyen hatalmas súlyú terhet még nem emeltek partra korábban Dunaújvárosban. Az olasz Danieli cég által gyártott, egyenként 200 tonna súlyú két acélelem a romániai Konstanca kikötőjében került vízre, s a szállítóbárka dunaújvárosi beérkezését követően került sor a kiemelésre.

A speciális munkafolyamatot közösen végezték két darus cég, a Dunagép Zrt. valamint az Ács-Gép Zrt. emelőgépei. Ennek során speciális hevederekkel rögzítve emelték ki a két súlyos alkatrészt a partra, arra a speciális, 16 tengelyes trélerre, amely aztán az éjszaka folyamán közúton a vasműbe szállította az értékes rakományt. Az eseményt Michel János fotós örökítette meg.

Az alkatrészek még a bárkában pihennek Fotó: ISD DUNAFERR

Éjszaka a belvárosban

Amint azt Lontai Attila, a Meleghengermű gyárvezetője elmondta, az előnyújtó hengerállvány telepítése az ISD Dunaferr Zrt. hosszabb távú fejlesztési terveinek része.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!