Speciális emelési munka a dunaújvárosi kikötőben, majd éjszakai szállítás a Dunaferr területére

Megérkeztek az előnyújtó hengerállvány elemei

2016. augusztus 26., 00:25
Dunaújváros - Igen látványos, speciális emelési művelet zajlott július 26-án az ISD Portolan Kft. dunaújvárosi közforgalmú kikötőjében: a Meleghengerműben telepítendő előnyújtó hengerállvány két állványteste érkezett meg a Dunán.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Ilyen hatalmas súlyú terhet még nem emeltek partra korábban Dunaújvárosban. Az olasz Danieli cég által gyártott, egyenként 200 tonna súlyú két acélelem a romániai Konstanca kikötőjében került vízre, s a szállítóbárka dunaújvárosi beérkezését követően került sor a kiemelésre.

A speciális munkafolyamatot közösen végezték két darus cég, a Dunagép Zrt. valamint az Ács-Gép Zrt. emelőgépei. Ennek során speciális hevederekkel rögzítve emelték ki a két súlyos alkatrészt a partra, arra a speciális, 16 tengelyes trélerre, amely aztán az éjszaka folyamán közúton a vasműbe szállította az értékes rakományt. Az eseményt Michel János fotós örökítette meg.

Az alkatrészek még a bárkában pihennek Fotó: ISD DUNAFERR

Éjszaka a belvárosban

Amint azt Lontai Attila, a Meleghengermű gyárvezetője elmondta, az előnyújtó hengerállvány telepítése az ISD Dunaferr Zrt. hosszabb távú fejlesztési terveinek része.

2016. augusztus 26., 00:25

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...