Vasmű

2017.01.26. 18:56

Nagyjavítás a Hideghengerműben - Hasznos volt az online diagnosztika

Dunaújváros - A tavalyi év novemberében végezték el az 1760-as reverzáló hengerállvány nagyjavítását a Hideghengerműben. A munkálatok kapcsán ismét bizonyította létjogosultságát a gyártóműben üzemelő online diagnosztikai rendszer.

Sz. I.

Mint azt Zombori Zoltán üzemviteli és karbantartásvezető elmondta, a szóban forgó nagyjavítás során a szükséges, teljes körű gépészeti és villamos munkálatok elvégzésére sor került a CRM-berendezésen és környezetében. Az öt napig tartó munkát teljes egészében saját létszámmal végezte el a Hideghengermű. Így a lecsévélő-felcsévélő hajtások, hajtóművek revízióját, a kiegészítő gépészeti és villamos javításokat, az emulziórendszer revízióját és alapos kitisztítását is, hiszen a hidegen hengerelt termékek felületi minőségét nagymértékben befolyásolja az emulziórendszer működése.

A Hideghengerműben folyamatosan működő online diagnosztikai rendszer a nagyjavítás előtt néhány nappal olyan hibát tárt fel, amelynek elhárítása állásidővel járt volna. Így azonban, a nagyjavítási programba illesztve, a tervezett leállás ideje alatt tudták elvégezni a szakemberek a mellső hajtómű egyik fogaskerekének cseréjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!