Vasmű

2014.11.27. 20:15

40 év acélszobrászata

Negyven esztendeje rendezték meg az első vas- és acélszobrász alkotótelepet Dunaújvárosban. A Dunaferr-Art Dunaújváros Alapítvány kuratóriumának tagjai a jubileumi tervekről gondolkodtak a közelmúltban.

Szente Tünde

Az alapítvány székhelyén, a Munkásművelődési Központban rendezett jubileumi előkészületekről az alapítvány kuratóriumának elnöke, Várnai Gyula elmondta, terveik szerint kisplasztikai kiállítás keretében történeti dokumentációkkal, fotókkal, filmekkel idéznék fel a négy évtizedet. A programok helyszínéül a Kortárs Művészeti Intézet szolgálna, annál is inkább, mert fémzenei koncerteket és visszaemlékezős beszélgetéseket is terveznek.

- A jubileum arra is alkalmat teremt, hogy tudatilag közelebb hozzuk az itt élőkhöz a felső és alsó Duna-parti szoborparkban, valamint a városban fellelhető alkotásokat - fogalmazott Várnai Gyula.

A kurátorok remélik, hogy lesz még alkotótelep városunkban, kisplasztikai biennálék megszervezése és lebonyolítása lebeg a szemük előtt, a meglévő mecénások körének kiterjesztésével.

Az összejövetelen felmerült a város szocreál építészeti tanösvényének mintájára egy szoborparki tanösvény létesítésének ötlete, ami annál is inkább találó, mert a szobrok nagytöbbségét a botanikai ritkaságokat is felvonultató felső és alsó Duna-parti arborétumban helyezték el...

 

 

Címkék#vasmű

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!