Vasmű

2014.11.25. 17:14

Vasas: új alelnökük lesz!

Dunaújváros – Választás és érdekegyeztetés: mozgalmas napok zajlanak a vasmű szakszervezeteinél.

Pekarek János

Szerdán reggel nyolc órakor ül össze az ISD Dunaferr Zrt. Humán Intézetében 91 küldött a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség tagjai nevében, hogy megválasszák az érdekképviseleti szervezet második alelnökét. Legutóbb csak egy alelnököt sikerült választani, Győri Gábor személyében. Most két jelölt indul: Borbély Zoltán és Riskó Anna.

Ugyancsak érdekképviseleti hír, hogy a Vasas és az Ifjúsági Szervezet képviselői november 20-án a vállalati Érdekegyeztető Tanács ülésén egyeztettek Evgeny Tankhilevich cégvezetővel és dr. Mezőközy András HR-igazgatóval több aktuális kérdésről. Így például a kiszervezésekről is – amelyről a cégvezető elmondta, hogy folyamatosan vizsgálják, melyek azok a területek, amelyeken kiszervezéssel, átalakítással költségeket lehet csökkenteni. A szakszervezetek szerint azonban a kiszervezések csökkentik a vállalat működésének biztonságát, s nem tartják megalapozottnak a darukarbantartó, karbantartó, a védőfelszerelésekkel foglalkozó részleg, a meleghengermű villamos motorkarbantartóinak kiszervezését. Megkezdték a megbeszéléseket a 2015. évi karácsonyi bérek alapbérbe építéséről, és december közepéig szeretnének aláírni egy megállapodást az I. kohó átépítése miatt vállalt megszorítások megszüntetéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!