Vasmű

2013.09.09. 18:30

Vasműs kérdések sora

Továbbra sem tudni pontosan, kiket érinthet majd a vasműben tervezett létszámleépítés.

Szabó Szabolcs

Cserna Gábor, Dunaújváros polgármester a helyi főiskola múlt pénteki tanévnyitóján beszédében szólt arról, hogy ezen a héten már konkrét tárgyalások kezdődhetnek az ISD Dunaferr Zrt. vezetése és a kormány között a vasmű jövőjével kapcsolatban. Minderről a vasműből még nem érkezett tájékoztatás. Mezőközy András, az ISD Dunaferr Zrt. szóvivője annyit közölt, hogy a vasmű központi üzemi tanácsával folytatják majd az egyeztetést a tervezett létszámleépítésekről.

- A tervezett létszámleépítésről szóló adatokat és intézkedési tervet még nem kaptuk meg a cégvezetésről, így a jelenlegi helyzetben nem is tudnánk miről tárgyalni. A Munka törvénykönyve szerint a cégvezetés a tervezett döntést köteles véleményeztetni az üzemi tanáccsal. Ez megtörtént, ám a csoportos létszámleépítéssel kapcsolatos, a Munka törvénykönyve által előírt konkrét adatokat nem kaptuk meg - fogalmazott a Dunaújvárosi Hírlapnak Borbély Zoltán, a Dunaferr Központi Üzemi Tanácsának elnöke, aki hozzá tette: Az utóbbi három évben is napirenden volt a valamilyen mértékű létszámleépítés, ám ha komolyan foglalkoztak volna a kérdéssel, már régen elő kellett volna készíteni e döntéssorozatot.

- Jelenleg nem ismert számunkra, milyen szakmacsoportokat fog érinteni az elbocsátás. Hány olyan család lesz, ahol mindkét dunaferres dolgozót érinti majd a tervezett leépítés. Az augusztusi találkozón Oleg Mkrtchan-nak, az ISD Korporáció vezérigazgatójának, és az ISD Dunaferr Zrt. igazgatóságának tagjának jeleztem, hogy a tervezett 1500 fős létszámleépítés a vasmű működőképességét veszélyezteti. Igaz ez akkor is, ha „egykohós” üzemmódra állítják át a gyárat _ idézte fel az akkor elhangzottakat Borbély Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!