Vélemény

2017.06.21. 06:21

A DH egypercese - A régi, szép idők...

Amikor a nagysebességű autóversenyek rajongója lettem (úgy ötven évvel ezelőtt...), akkor a sportkocsi-világbajnokságokon két márka kocsijai és versenyzői csaptak össze a legnagyobb eséllyel.

Méghozzá két, sportautókat gyártó cégé: a Porschéé és a Ferrarié, s ez így is volt rendjén!Aztán telt múlt az idő, a Ferrari kivonult a Le Mans-i versenyekről, a Porsche pedig a Formula-1-ből: elmaradtak a mindig izgalmas összecsapások. A magamfajta rajongók ezt mindmáig nem felejtették el, és különösen a dögunalomba fulladó újabbkori F-1-es „versenyek” láttán idézik sóhajtozva a régi, szép időket. Talán most majd változik valami!

Olvasom, hogy a Porsche gyár kivonul a Le Mans-i versenyről, viszont részt vesz az osztrák nagydíjon, egyelőre mint megfigyelő és tárgyaló fél, hogy megvitassák a leendő új F-1-es motorok fejlesztésének irányát. Szükség is van vitára, mert (lássuk be!) ez a mai, túlbonyolított szabálykönyv finoman szólva sem teszi versennyé a királykategóriát! Talán visszatérnek még a régi, szép idők?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!