Vélemény

2017.06.05. 15:44

A DH egypercese - Azok a cicás képek

Még a közösségi média (fészbuk és ilyen-olyan társaik) berobbanásakor kerengett az a ma már szakállas vicc, hogy mennyivel könnyebb helyzetben vannak a lakossági megfigyelés szempontjából a regnáló kül- és belbiztonsági szolgálatok, hiszen amíg korábban beszervezett ügynökök szorgos munkával kaparták össze és dokumentálták a felsőbb szervnek az információmorzsákat, addig ma mindenki óriási hévvel, akarattal és naivitással önjelent.

Szabó Szabolcs

Ha kedve akad, már pedig igény van rá: akkor eme magasztos tevékenységét napi 24 órában is művelheti - több platformon is. Sokáig magam is osztottam azon álláspontot, hogy csak mértékkel csináljunk magunkból önfeljelentő díszspiclit, de rá kellett döbbennem, hogy a felhasználók milliárdjai óriási globális trükkel rejtik el az igazán fontos infókat.

Ismert, hogy a világhálón nem a tudományos cikkek, a nyelvtudást segítő programok, de még csak nem is a sokat átkozott pornó pörög leginkább, hanem a cicás képek trónolnak legfelül a lájkpiramison. Hekkerügynök legyen a talpán, aki a napi tízmilliárdos cukicica posztáradat közül is kihámoz egy valamire való világösszeesküvést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!