Vélemény

2017.07.30. 18:50

A DH egypercese - Biciklis megközelítés

Egy dublini egyetemista különös motivációt talált ki magának ahhoz, hogy nagyobb kedve legyen tekerni az erőnlétét fejlesztő szobabiciklit- írja az origo.

Pekarek János

A srác, aki egyébként az ottani műszaki egyetem hallgatója, saját tervezésű áramkört és azzal egy miniszámítógépet kötött a bringára. A minigép folyamatosan jelenti a tekerési sebességet a számítógépnek, és amikor túl lassan teker, akkor a számítógép leállítja a filmet, amit néz. Be kell ismernem, nem rossz ötlet! Bár közel sem új. Igaz, én már csak filmen láttam, hogy a XX. század elején faluhelyen, városszélen kerékpár hajtotta dinamóval fejlesztettek áramot például akkor, amikor az orvos vagy a bába gyerekszülést vezetett le otthon. Ha ezt a megoldást (már nem az otthoni gyerekszülést, hanem a kerékpár hajtotta áramfejlesztőt) alkalmazná az egyetemista, sőt, mások is, netán mozgalom válna belőle, akkor a testedzés rögtön egy másik konkrét hasznot is hajtana. Jobb lenne, mint a filmnézés leállítása, az fix. De akár ki is lehetne menni a szabadba biciklizni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!