Vélemény

2017.08.07. 20:07

A DH egypercese - Drága lecserélni

Mutatós nagy kört futott a közösségi médiában annak a balatoni lángososnak a hirdetménye, aki a saját zsebével ellentétesen kiállt az alkalmazottai mellett.

Balla Tibor

Kifüggesztette ugyanis, hogy mivel a dolgozók elképesztően nagy hőterhelés mellett dolgoznak, ezért ő mindenképpen biztosít számukra óránként tízperces pihenőt, ami nyilvánvalóan kihatással van a kígyózó sorokra, és a vendégek türelmére is, hiszen addig a kiszolgálás is szünetel. Szokatlan hozzáállás, hiszen így az óránként tízpercnyi bevétel is oda.

A furcsa válójában nem az, hogy a lángosos emberszámba veszi az alkalmazottakat, s nemcsak az aranytojást tojó tyúkot látja az üzletben, hanem az, hogy ez ma annyira unikális, hogy már feltűnést kelthet, követendő példaként emlegetik.

Pedig hát valljuk be, a legalapvetőbb dolog, hiszen a lángost nem robotok készítik. De még ha azok készítenék is, akkor is alaposan oda kellene figyelnie a tulajnak a munkakörülményekre, mert ha nem megfelelőek, bizony a robot is hamar meghibásodna. Igaz, a robotot drága lenne lecserélni, nem úgy az embert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!