Vélemény

2017.07.27. 15:44

A DH egypercese - Ha eljön Kriszitán...

Minden világcsúcs és sportrekord mellett azért sikerült megmaradni lokálnak és patriótának.

Szabó Szabolcs

Összeolvastam magam is, de kár lenne betűt vesztegni a mélyértelmezéshez. Megvallva az őszintét e sorok íróját vizes veszedelmekből leginkább négy ikon érdekeli. Sorolom: Kasó, Szilágyi, Gurisatti és a „Kriszitán”. Anno még Agárdy kolléga, mint ügyeletes szerkesztő a napi lapbezárási őrületben nevezte el világhírű úszónkat Kriszitánnak. A ragadványnevek pedig ragadnak, hivatásuk szerint. Ez esetben sem volt másként: szerkesztőségünk szinte első hibajavításra magába szippantotta az új nevet: Kriszitán. A legnagyobb.

Természetesen Takács Krisztiánról van szó, aki négy (!) olimpián is képviselte hazánkat és ha lapunk szakírójának hinni lehet, akkor lesz még az ötödik olimpiai karika is. E sorok bérvésője még emlékszik, Kriszitán anno olyan rajtkőről startolt a helyi medencébe, amit a világ sportúszó nemzetei már megmosolyogtak. Takács Krisztián már nem a „újváros” színeiben tempózik, ám ma délelőtt is bizonyítani fogja, hogy a világ egyik legjobb sprintere. Hajrá, Kriszitán!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!