Vélemény

2017.05.10. 18:23

A DH egypercese - Közvetlenül közvetlenebb

Önnek 1 szöveges üzenete érkezett. Lassan már egyre kevesebben emlékeznek ilyen értesítésre.

Balla Tibor

Pedig a „GSM távirat”, az SMS (Short Message Service, szó szerint rövidüzenet-szolgáltatás) alapjaiban reformálta meg a kapcsolattartást. Hiába, hogy csak 160 karakter állt rendelkezésére az embernek - ezzel tömör fogalmazásra késztetve -, a legolcsóbb és leggyorsabb módja volt az üzenet, az információ eljuttatásának. Olyannyira népszerűvé vált, hogy a svéd telefongyártó kiadott egy kifejezetten sms írásra optimalizált készüléket is. Egy másik készülékgyártó a teljes kínálatát arra építette, hogy az üzletemberek rengeteg szöveges üzenetet küldenek.

Aztán megjelent az internet, és vele a különböző, lényegesen nagyobb tudású üzenetküldő szolgáltatások. Ma már az IRC-re is csak kevesen emlékeznek, pedig hosszú ideig rendkívüli népszerűségnek örvendett.A mobiltelefonok újabb korszakot nyitottak, amiben talán a legfontosabb, hogy igaz csak sután, de módunk adódott már az érzelmeket is hozzárendelni a tartalomhoz. Persze a közvetlen emberi kapcsolatot,a gesztusokat, mosolyokat nem pótolhatja semmi.

Érdemes megtartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!