Vélemény

2017.08.23. 17:49

A DH egypercese - Mosolymozik legjobbjai

Végre ez is megvan, azaz: kiderült, melyik mozi lett a filmtörténet legjobb vígjátéka.

Szabó Szabolcs

A magunk részéről a Csupasz pisztoly (eredeti címén The Naked Gun) trilógiára voksoltunk volna, ám egyrészt minket nem kérdeztek, másrészt a végeredménnyel is nagyon elégedettek vagyunk. Következzenek hát a győztesek: a Van, aki forrón szereti című film lett minden idők legjobb vígjátéka a BBC brit közszolgálati média által a világ több mint ötven országában megkérdezett hozzávetőleg 250 kritikus szerint. Billy Wilder 1959-es klasszikusa két zenészről szól, akik szemtanúi lesznek egy alvilági mészárlásnak, és nőnek öltözve rejtőznek el a gengszterek elől egy női zenekarban.

A film főszerepeit Tony Curtis, Jack Lemmon és Marilyn Monroe alakította. Az összesítésben Stanley Kubrick 1964-es alkotása, a Dr. Strangelove, avagy rájöttem, hogy nem kell félni a bombától, meg is lehet szeretni végzett a második, Woody Allen 1977-es filmje, az Annie Hall a harmadik, Harold Ramis 1993-as tragikomédiája, az Idétlen időkig pedig a negyedik helyen. Azért a Roncsfilm, vagy a Pogány Madonna még ráférne a legjobb nevettetők listájára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!