Vélemény

2017.05.30. 17:41

A DH egypercese - Összeesküvés-elméletek

Hosszú és alapos elemzést közöl az Origo a Formula-1 monacói futamának talán legizgalmasabb és legrejtélyesebb részletéről.

Pekarek János

A Ferrari két versenyzőjének, Raikkönennek és Vettelnek az élen végrehajtott cseréjéről. Annak, aki nem látta a futamot, röviden annyit: Räikkönen a verseny 34. köréig magabiztosan vezetett, akkor kiállt kerekeket cserélni, amíg Vettel öt körrel később esett át a kötelező gumicserén. Akkor viszont hajszállal, de épp Räikkönen elé érkezett vissza a versenypályára, és a célig ott is maradt.

A finn nem volt boldog... Legnagyobb riválisuk, Lewis Hamilton, aki csúful lemaradt (hetedik lett) azonnal ki is használta az alkalmat egy kis összeesküvés-elmélet terjesztésére. E szerint a Ferrari direkt hozta ki Räikkönent úgy, hogy második legyen, mert így Vettel győztesként a lehető legnagyobbra növelhette előnyét Hamiltonnal szemben a világbajnoki pontversenyben. Az elemzés szerint ugyan nem így volt: Vettel lényegesen gyorsabbnak bizonyult a döntő körökben csapattársánál, de ezt Hamilton soha nem fogja elhinni.

Továbbmegyek: ezt senki nem fogja elfogadni, aki mindenáron összeesküvésben akar hinni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!