Vélemény

2017.08.16. 16:10

A DH egypercese - Születésélmény

Az elmúlt egy hétben jósorsom úgy rendelte, hogy családi kötelékben Gyulán időzhettem.

Szabó Szabolcs

Inkább aktív pihenésnek címkézném, hiszen hol két, hol három gyermeket terelgettem a mindenféle élményes és gyógyfürdős medencék hullámos tengerében.

Három aprónép legalább tizennégy felé fut, és mindezt még tudják fokozni vegyes és összetett mutatványként is. Az óráról órára növekedő apai és idegi terhelést rendre gyógyászati jellegű sörbevitellel orvosoltam, ám még így is hiányzott valami: a természetes víz.

Dunai gyerek lévén a zárónapon csak sikerült elcsalnom a família töredekét a Hármas-Körös partjára, ahol a magamfajta egyszerű népek strandolnak. Azaz: mindent lehet és mégis igazi vadregényes tájon merülhetünk. Erre készültem hat nap, hat éjszakán, ám mégsem ez lett a legmaradandóbb. A Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont Dévaványa és Ecsegfalva között található. Ott a puszta, benne pusztai állatok. Ridegtartással, ahogyan az évszázadok/ezredek óta halad minden a maga rendje szerint. Nos, itt volt szerencsém látni egy szürkemarha kisborjú születését. Megjegyeztük a hatéves kisfiammal. Nesze neked wellness...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!