Vélemény

2017.06.30. 18:29

A hídépítés esélyt jelent!

Többek szerint fölösleges beruházás lenne az új, budapesti Duna-híd, amely most a Galvani-híd névre hallgat: ez Észak-Csepelen át kötné össze Ferencvárost Dél-Budával.

Pekarek János

Ellenzői azt mondják, hogy e híd ötlete az olimpiai pályázattal merült fel, a visszalépés után már nincs értelme megépíteni, mert úgymond a semmiből a semmibe vezet. Észak-Csepelen gyakorlatilag semmi sincs ezen a területen egy szennyvíztisztítón kívül, Ferencvárosban is csak az Illatos út lepusztult, bezárt ipartelepei. Függetlenül olimpiától, rozsdazónától, a most kiírt nemzetközi tervpályázattól, ellenvéleményemet kell bejelentenem. Egy új Duna-híd sohasem lehet felesleges!

XXI. századi felmérések szerint legalább tucatnyi hídra lenne még szükség a Dunán. Ezek egy részére Budapesten - ahol sűrűn lakott övezetekben nehéz lenne hidat építeni: ha megtennék, nyilván az szülne ellenérzéseket. Lepusztult, kietlen vidéken hidat építeni viszont esélyt jelent arra, hogy az a vidék nem lesz tovább lepusztult és kietlen! 
Ismétlem: esélyt jelent, nem bizonyosságot. De híd nélkül esély sem lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!