Vélemény

2017.08.18. 18:49

Augusztus 20: A magyarság nem kalapdísz

Augusztus 20. az egyik legrégebbi magyar ünnepünk, a keresztény magyar államalapítás emléknapja.

Cserna Gábor

Szent István királyunk ma is példa előttünk, kinek öntudata és igaz hite erős államot hozott létre egy olyan korban, amikor bőven akadtak volna kérői hazánknak, és kivásárlói a magyar becsületnek. Ma is szívünkben hordozzuk azt az öntudatot, mely átsegít minket minden nehézségen.

Ez a hit és küzdőszellem olyan örökség, mely évezredek óta bennünk él, összeköt minket. Ott van a reggeli ébredésben, a gyermek nevetésében, a szülő intő szavában, az esti imában. Gárdonyi Géza mondta egykoron: „A magyarság nem kalapdísz, hanem a szíve mélyében viseli a magyar, mint tenger csigája a gyöngyét. A magyarságunk érzése mélyen bent ég bennünk, hogy szinte magunk sem tudunk róla, mint a tűzhányó hegyek, amelyek hideg kőhegyek, de egyszer megmordulnak.”

Legyünk tehát bárhol a világban, örökségünk láthatatlan szállal ölel körbe bennünket, melyet őrizni és építeni közös sorsfeladatunk!

Cserna Gábor

Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!