Vélemény

2017.06.29. 19:24

Az időjósok szava

Némi retróval kezdem. Izzunk a panelban pár évvel a rendszerváltozás/rendszerváltoztatás után - kinek és hogy és miként is tetszik. Várjuk Pali bá’-t, aki majd szép zöld Ladájával lefuvaroz minket - tehát anyut és engem, a magyar tenger hűs habjai közé.

Szabó Szabolcs

Hónom alatt az előre felfújt és leukoplaszttal leragasztott törpe matrac, nyakamban az apróval megtömött zsebpénz lánc - azaz egy kissé viseltes műanyag flakonka. Aki emlékszik, az tudja, hogy ez anno alapkellék volt. Tehát, ott állok díszstrandolósban az előszobában. Az Ubul névre hallgató örökkön túlélő teknősömtől már elköszöntem, erre átkopog Laci bácsi a szomszédból, hogy esni fog... Már gyermekként is örömmel fogadtam, hogy önjelölt időjósok és felkent orákulumok laknak a mi tízesünkben, de e mondat után némileg ellenségesen tekintettem a napirenden kívüli felszólalóra. De Laci bá’ csak mondta, és a körülöttem lévő strandfelkészültek a félelem útjára léptek: és ha igaza van? Eltelt majd húsz év, a sztori ugyanaz maradt. Szerda este egy príma rozmaringos báránycsülök társaságában ültem a Velencei-tó partján és megjelent az örök Laci bácsi. És esni kezdett. De nagyon. 
A történelem végtelen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!