Vélemény

2017.07.18. 19:19

A DH egypercese - Dohányzás és illem

Megszólított egy hölgy, hogy előadjon egy problémát, ami szerinte többeket is érint, és amely ügyben, véli, intézkedni kellene, hogy egyértelmű helyzet álljon elő.

Pekarek János

Arról van szó, hogy ma már (szerintem helyesen) tilos a dohányzás a buszmegállókban. Viszont: nincs kijelölve egyértelműen, hogy hol van a buszmegállók határa, honnan számít a rendeletben előírt öt méter, amelyen belül a dohányzás tilos.

Vagyis, így a probléma felvetője, ha akad egy kukacosabb hatósági személy, aki ellenőrzi a dohányzási tilalom betartását, könnyen rajtaveszthet az, aki a buszra várakozás idegőrlő perceit dohányzással próbálja eltölteni.

Igaz, van néhány megálló, mondja a hölgy, ahol korrekten jelzik a határt, s így a dohányzásra alkalmas terület kezdetét is. De: nem mindenhol.

Lehet, hogy ez valós probléma, én (mivel soha nem dohányoztam) nem tudom megítélni. Viszont megszólalt fülemben boldogult osztályfőnököm hangja, ahogyan illemre oktat: - Utcán nem dohányzunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!