Vélemény

2017.08.16. 17:21

Jegyzet: Postagondok Dunaföldváron

Nemrég rövid hírben olvashattak arról, hogy egyik nap csak részleges szolgáltatással tartott nyitva a földvári postafiók. Aznap állítólag nem csak a kisvárosban voltak gondok, az informatikai rendszer akadozott.

L. Mészáros Irma

A dunaföldvári posta azonban - mint már korábban írtuk - a Magyar Posta egyik mostohagyereke lehet. Az épület régi, kicsi, s úgy tűnik a hivatalban, hogy egy-két évtizede nem volt festés. Igaz, a mostani hőhullám előtt végre beszerelték a klímát. Sok berzenkedés van a szűk térben a sorban állás miatt. Úgy látszik, hogy a modernizálás, az ügyintézésben bevezetett számítástechnikai módosítások lassították a folyamatot. Az ugyan tény, hogy a reggel feladott pénz két óra múlva a számlán lehet, de az ügyfélnek hosszabb időt kell eltöltenie az ablaknál.A posta dolgozói sincsenek könnyű helyzetben. Néhány évvel ezelőtt súlyos létszámleépítés volt, s információink szerint a kézbesítők komoly, felelősségteljes és fizikailag is megterhelő munkáját csak minimálbérrel ismeri el a cég. Pedig jól tudjuk, lényeges a postásunk iránti bizalom.

Az szintén nyilvánvaló, már csak külső szemlélőként is, hogy a társadalmi problémák egy része lecsapódik a postahivatalban. A családi pótlékok kifizetésekor nemegyszer rendőrségi segítségre van szükség. Nem csökkentette a tömeget, s nem könnyítette a munkát az a változás sem, hogy az ajánlott küldeményeket nem lehet a postaládába kézbesíteni. Így az értesítéssel az ügyfélnek be kell mennie a postahivatalba. Hogy mikor? Másnap is dolgozik napközben, általában öt-hat óráig. Dunaföldváron a hét egyetlen napján, szerdán tartanak nyitva 18 óráig.Vajon meddig kell várni valami jelentős változásra?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!