Vélemény

2017.04.21. 18:10

Maradékharcok

A soknapos ünnepek után a megmaradt és/vagy más háztartásokból érkezett főtt, nyers, félig nyers élelmiszerek hatékony, ám egyben gasztronómiai élményt is jelentő felhasználása komoly kihívást jelent a család élelmezéséért felelős személy(ek)nek.

Szabó Szabolcs

Kreatívnak, tudatosnak és egyben kissé autokratának is kell mutatkozzunk, hogy a helyes utat válasszuk, majd pedig azon is haladjunk végig, a következő ünnepnapokig. Húsvét zárultával is tekintélyes maradékhalmazok képződtek. Egyes – általunk etetett – fogyasztók azonban már az első napokon reklamálnak, miért is kerül az asztalra a korábban nagy becsben tartott, közben a lesajnált kategóriába került sonka, tojás, torma és még sorolhatnánk. Pedig a főzőember az újrafelhasználási módszerek szivárványszínű sokaságát kínálja. Levesek, főzelékek, saláták, szószok, krémek jönnek ki a kézműves privát konyhai gyártósorról, az ellenkezők duzzogása pedig étkezésről étkezésre kimutathatóan nő. Ekkor sem szabad megtörni, a maradéknak el kell tűnnie, a tisztító kúra csak ez után lehetséges. Kér még valaki egy kis tojásos tormakrémet?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!