Vélemény

2017.07.03. 19:37

Ottragadni törökben

A múlt héten közöltünk egy írást a jelen utazási szokásairól, és szakértőnk ki is emelte, hogy a legkedveltebb úti célok között szerepel Törökország. Érthetően.

Szabó Szabolcs

Ár/érték arányban viszonylag elérhető kategóriába tartozik. Nagy és szép ország, megannyi élményt kínál. Magam is többször vizitáltam arra, és ha jó sorsom úgy hozza, még betérnék majd pár alkalommal. A helyiek számára fenntartott piacokon remekül készítik például a pácolt birkafejet - szóval nincs is több kérdés... Azonban mégis van. A szépemlékű ’90-es évek derekán még napi nyári hírt lehetett gyártani a hirtelen bedőlt utazási irodákra alapozva. Nem volt éppen szívderítő élmény olyan megvezetett majdnem turistákról híradóbejátszásokat bambulni, akik - jobb esetben - már Budapesten beragadtak vagy a boldogságos úti cél repterén szembesültek azzal: se szállás, se strand, se vissza repjegy - az iroda pedig elérhetetlen. A törvényeket a tanulságok alapján szigorították, ám így is jelenthet csődöt egy örök élményt ígérő utazási iroda. Volt, aki éveken át spórolt e nyári élményre. Folytatása következik vélhetően a bíróságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!