Vélemény

2017.04.09. 20:26

Ügyesen erősítettek

Mármint az albánok, akik a mieinkhez hasonlóan nagy tervekkel készültek az Azerbajdzsánban zajló futsal Európa-bajnoki selejtezőkre. A csoportkörünkben első ellenfelünk a csapatépítés tempósabb változatát felhasználva hat, frissen honosított brazil játékossal egészítette ki a keretét, tudtuk meg a futsalhungary oldaláról.

Balogh Tamás

Egy kis szlenggel, némi borús mosollyal, az ilyen megoldásokra szoktuk azt mondani, hogy „ügyes” Fokozva a tempót, talán azt is, hogy „de szép megoldás”

A remélt siker érdekében albán sportbarátainknak valami gyors megoldáshoz kellett nyúlniuk, hiszen úgy tűnik, nem akartak időt vesztegetni tehetségek felkutatására, megnyerésére, tanítására, versenyeztetésére és még egy sor problémás dologra. Ezzel szemben úgy tűnik, hogy mi egy régi vágású futsalos ország vagyunk, ahol elsősorban az itt felsorolt, de az Albániában felülírt módszerekkel akarjuk ezt az igazi XXI. századi csapatjátékot meghonosítani és nemzetközi versenyekre vinni. Az egyre szélesedő és erősödő hazai bázisunkkal a szakág jövőjét építjük. A csapatunk mindenesetre teszi a dolgát, szerencsésen kiérkezett, akklimatizálódott

és folytatta a felkészülését. A rajt előtt kérdés volt, amennyiben albán sportbarátaink nem csak pszichológiai hadviselésbe kezdtek, hanem a „papírmunkát” is ügyesen elvégezték, akkor a nyitómérkőzésen akár egy brazil csapat ellen játszhatjuk az első mérkőzést a selejtezőn. „És akkor mi van?” kérdezhetjük szurkolósan, s persze a válaszunk is meg van rá: akkor velük fogunk játszani!

A magyar válogatott menetrendje változatlan: szombaton a tréfás kedvű albánokkal kezdtünk, és a braziljaikkal együtt nyertünk ellenünk. A csoportelső egyenes utat kap a szlovéniai 2018-as Eb-re. A második hellyel azért még el lehet csípni a pótselejtezőt, de a legjobb harmadik is nevezhet még erre.

Hajrá magyarok!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!