Vizilabda

2013.09.24. 13:30

A bajnokot és az ezüstérmest is legyőzték a vízilabdás lányok

A hétvégén Egerben rendeztek felkészülési női vízilabda tornát. A rangos viadalt végül a dunaújvárosi alakulat nyerte meg.

Gallai Péter

Az előző bajnokság három dobogósa mérette meg magát az októberi bajnoki rajt előtti felkészülési meccseken, az aranyérmes Eger, a második Szentes és a bronzérmes Dunaújvárosi Főiskola-MM mellett az UVSE garancia volt arra, hogy komoly erőfelmérő lesz ez a két nap. Mihók Attila csak kilenc játékossal utazott el a tornára, ugyanis többen még plusz pihenőjüket töltik, azaz még nem a teljes kerettel gazdálkodhatott a vezeteőedző. Menczinger Katáék a szombati nyitónapon két meccset játszottak, az UVSE elleni nyitótalálkozó bemelegítésnek jó volt, hiszen 13-3-as dunaújvárosi siker született.


Menczinger Katáék a bajnoki rajtra készülve szerepeltek Egerben, méghozzá hibátlanul (Fotó: Vohlmann György)



A következő ellenfél a Szentes volt, és a bajnoki ezüstérmes is meghajolt a lányok előtt, 14-12-re diadalmaskodtak a főiskolások. Így vasárnapra maradt a döntés: a bajnoki címvédő Eger, vagy a DF szerzi meg a tornagyőzelmet, ami végül utóbbiaknak sikerült is, miután ismét két góllal (12-10) a Fejér megyei alakulat győzedelmeskedett. A siker biztató jel a pontvadászat kezdete előtt, a csapat az új igazolásokkal ismét esélyesként szállhat harcba az aranyéremért. A torna egyébként arra is jó volt, hogy a játékosok szokják az új szabályokat, ugyanis ezek tükrében teljesen más bírói felfogásra kell készülni a medencében. Emiatt voltak olyan szabálytalanságok, amiért korábban csak szabaddobás járt, most viszont már ötméteres járt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!