Vizilabda

2014.02.09. 19:05

A DFVE női vízilabdázói magabiztosan tudtak nyerni

Végig magabiztosan vezetve hozta a kötelezőt a Dunaújvárosi Főiskola VE női vízilabda-csapata a tavaszi szezon első meccsén, Szegeden.

Gallai Péter

Mihók Attila a bajnokságban az első négybe igyekvő alakulatának a három pontra mindenképpen szüksége volt, a győzelem megszerzése végül nem okozott problémát. A meccsen a hetvenöt százalékkal (!) védő Kasó Orsolya mellett bemutatkozott Sós Ildikó is. a Dunaújvárossal sokszoros bajnok és kupagyőztes, Európa-bajnok hálóőr nem okozott csalódást.

Szeged – Dunaújvárosi FVE 6-12 (0-4, 2-2, 3-3, 1-3)

Szeged: Tóth – Árkosy, Lengyel Dorottya 1, Miklós, dr. Dalmády Sz. 1, Vidovics, Lengyel Dominika 2. Cs.: Dalmády P. 1, Lengyel A. 1, Kovács. Vezetőedző: Lakó G.

DFVE: Kasó – Szilágyi 1, Menczinger 2, Gurisatti 1, Miskolczi 3, Csabai 4, Ziegler 1. Csere: Sós (kapus), Polák, Andresz, Horváth, Garda, Brezovszki. Vezetőedző: Mihók Attila.

Gól emberelőnyből: 6/2, illetve 6/2.

Gól ötméteresől: 1/1, illetve 1/1.

 

A csapatkapitány, Menczinger Kata így értékelt: – Fegyelmezett játékkal győztünk, látszott, hogy mindenki maximálisan próbálta betartani a taktikai utasításokat, mind védekezésben, mind pedig támadásban. A védekezésünk biztos alap volt, amiből tudtunk elől építkezni, a harmadik negyedben a kontráké volt a főszerep, amire a későbbiekben jobban oda kell majd figyelnünk. Az apróbb hibák ellenére is végig mi uraltuk a mérkőzést, diktáltuk az iramot. Örülök nagyon ennek a kezdésnek és remélem, hogy kellő löketet ad a jövő héten elvégzendő munkához.

Csabai Dóra a dunaújvárosiak legeredményesebb játékosa volt. Fotó: Ónodi Zoltán

A forduló rangadóján az Újpest 7-6-ra nyert a BVSC ellen.

További eredmények: Angyalföld SI – Szentes 2-15, Honvéd POLO – Eger 4-18.

A bajnokság állása: 1. Eger 24 pont, 2. Szentes 18 pont. 3. Újpest 18 pont, 4. DFVE 16 pont, 5. BVSC 10, 6. Szeged 6, 7. Honvéd 3, 7. Angyalföld SI 0.

A dunaújvárosiak a következő fordulóban, február 15-én szombaton 17 órakor a BVSC együttesét fogadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!