Vizilabda

2016.05.11. 20:00

A döntőben az Újpest Dunaújvárosban is nyerni tudott

Dunaújváros – Szerdán este a bajnoki finálé második összecsapásán a Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics vízilabda együttese az egyenlítésre készült az Újpest ellen a három sikerig tartó párharcban. A lányok mindent megtettek, de nagy csatában alulmaradtak.

Gallai Péter

Jó volt ránézni a zsúfolt lelátóra, régen volt ennyi néző Dunaújvárosban egy vízilabda-mérkőzésen, mint tegnap este. Ám ez nem csoda, hiszen a DUE gárdája a bajnoki aranyéremért csatázik – a medencében szó szerint is – az Újpesttel. Mivel a vendégeket komoly szurkolótárbor kísérte el, így a drukkerek között is ment a „hangverseny.”

DUE Maarsk G. – UVSE 6-8 (1-3, 2-2, 1-1, 2-2)

Dunaújváros, 350 néző. Vezette: Molnár, Székely.

DUE: Kasó – Szilágyi 2, Menczinger 2, Garda 2, Gurisatti, Somhegyi, Vályi V.  Csere: Lekrinszki, Ziegler, Horváth, Huszti D., Brávik F., Mchunu, Vályi F. Vezetőedző: Mihók Attila.

UVSE: Gangl – Antal, Kisteleki H., Szücs, Csabai 2, Tóth 3, Keszthelyi 3. Csere: Kuna, Hertzka, Kövesdi, Kiss, Takács, Aranyi, Mucsy. Vezetőedző: Áts Bertalan.

Gól emberelőnyből: 1/8, illetve 2/10.Gól ötméteresből: 0/1, illetve 1/2.

A meccs Garda kimaradt büntetőjével kezdődött, majd Tóth találata után ő javított, s egyenlített. Ezután sajnos két újpesti gól következett, de tán nem is ez volt a legnagyobb baj, hanem az: a bírók a DUE egyik ászát, Gurisatti Grétát cserével végleg kiállították visszarúgásért. Mondjuk ezen az alapon nem sokan maradhattak volna a vízben...

A második felvonást egálra hozták a csapatok, elképesztő csata zajlott a medencében. A térfélcsere után sokáig nem találtak fogást egymáson a küzdő felek, összeálltak a védekezések, végül másfél perccel a negyed vége előtt Menczinger egy megúszás után vágta be a labdát (4-5), felrobbantva ezzel az uszodát. Ám utána a kettős emberhátrányt már nem sikerült kivédekezni, így az egyenlítés elmaradt. Az utolsó negyedet Garda bombája nyitotta (5-6), ami után kétszer is az egyenlítésért támadhattunk – eredménytelenül. Keszthelyi büntetőjével megint kettővel ment az UVSE, ráadásul Brávik után Garda is végleg kiszállt harmadik kiállítása után. Menciznger elementáris lökete szűk két perccel a vége előtt megint visszahozta a reményt (6-7), ám emberelőnyben egy mesteri húzással Tóth eldöntötte a meccset az Újpest javára.A harmadik felvonás szombaton Budapesten lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!