Vizilabda

2014.11.17. 19:56

A Dunaújvárosi Főiskola női vízilabdázóira az Újpest után újabb rangadó vár

Dunaújváros - Az Újpest-Centrál ellen elveszített szombati rangadó után kedden 19 órakor újabb nagy feladat vár a Dunaújvárosi Főiskola női vízilabdázóira, a lányoknak ezúttal Egerben kell helytállniuk.

Gallai Péter

Az Újpest ellen a rossz kezdés után 5-5-nél sikerült egyenlítenie a dunaújvárosi csapatnak, azonban a végjáték ismét a bajnokaspiránsé lett, az UVSE 7-5-re nyert. A rangadón a védelmek jeleskedtek, s mindkét kapus is kimagaslóan teljesített, a dunaújvárosi Kasó Orsolya 65, míg a másik oldalon Gangl Edina 71 százalékkal védett.

Ahogy az összecsapást a helyszínen megtekintő női szövetségi kapitány, Merész András fogalmazott:

- A női vízilabda más szépségei jelentek meg, mint a gólzáporos BVSC Szentes rangadón. Magas szintű védekezést, kifejezetten jó kapusteljesítményeket láttam. Örülök, hogy minden egyes válogatott kerettagról kiderült itt is, hogy miért van a kiválasztottak között.

Kasó Orsolya az Újpest ellen remekül védett, erre a formára ma is nagy szükség lesz Egerben Fotó: Ónodi Zoltán

Nos, ma este Egerben ismét több felnőtt és utánpótlás válogatott ugrik majd a medencébe, s mindkét oldalon lesznek ismerős arcok. Egyébként a nyári játékosmozgások során Egerből egy csapatnyian igazoltak el, a Vályi tesvtérek például Dunaújvárosba, ahonnan meg a hevesiek szerződtették az amerikai kapust, Cassie Wyckoffot.

A két együttes a bajnokság elején az egri felkészülési tornán találkozott egymással, akkor Mihók Attila csapata 17-15-re nyerni tudott. A pontvadászatban a mai ellefél még veretlen, igaz öt meccsükből négyet az alsóházi együttesek ellen játszottak és fölényesen nyertek, eddigi egyetlen rangadójukat viszont a BVSC ellen 14-11-re elveszítették.

Ami pedig a hétvégi fordulót illeti: a másik csúcsrangadón a BVSC otthonában nyert a Szentes 16-14-re. s ezzel az UVSE-Centrállal veretlenül vezetik a pontvadászatot. További eredmények: UVSE-Margitsziget KÓPÉ-ÚVSE 16-3, Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas Kecskeméti Sportiskola 20-1, ASI DSE ZF-Eger 4-20.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!