Vizilabda

2014.11.18. 20:25

A Dunaújvárosi Főiskola vízilabdázói kilenc góllal nyertek a rangadón

Eger - Kedden este ismét komoly meccs, az Eger elleni derbi várt a Dunaújvárosi Főiskola női vízilabdázóira, Mihók Attila alakulata végül kiváló játékkal magabiztos győzelmet aratott.

Agárdy Csaba

A két együttes a bajnokság alapszakaszában eddig a könnyű meccseket simán hozta, majd mindkét gárda kikapott a BVSC-től, a dunaújvárosiak pedig nagy csatában az előző körben az Újpest-Centrál ellen is alulmaradtak. A keddi meccs előtt a DFVE és az Eger azonos pontszámmal állt a tabella harmadik és negyedik helyén, de a főiskolások egy találkozóval többet játszottak.

ZF-Eger - Dunaújvárosi Főiskola 8-17 (2-3, 3-6, 1-3, 2-5)

Eger, vezette: Horváth, Füzesi.

Eger: Wyckoff Zajácz 2, Takács 1, Ráski 1, Czigány 1, Miklós 1, Parkes 1. Csere: Katona (kapus), Elbert, Jenes, Szeredi 1, Virág, Ráduly, Hornyák. Vezetőedző: Kelemen Attila.

Dunaújvárosi Főiskola: Kasó Horváth 1, Szilágyi 2, Menczinger 3, Slagter 2, Garda 2, Vályi V. 2. Csere: Ziegler, Vályi F. 1, Mchunu 2, Brávik 2, Brezovszki, Sinka. Vezetőedző: Mihók Attila.

Gól emberelőnyből: 19/6, illetve 10/4.

Gól ötméteresből: 0, illetve 2/1.

Kipontozódott: Czigány a 17., Garda a 27., Szeredi a 28., Vályi F. a 32. percben.

A szoros első negyed után a második etap kezdetén a dunaújvárosiak elhúztak három góllal, azonban az Eger nem adta fel, egy távoli Czigány bombával és egy Szeredi által befejezett, létszámfölényes akció révén megint feljöttek egyre. A DF azonban ismét ritmust váltott, s Garda Krisztina percei következtek, aki két pazar lövéssel növelte ismét csapata előnyét, Menczinger Kata harmadik góljával pedig a félidőre az addigi legnagyobb különbség is kialakult (5-9).

A felnőtt válogatottal Világliga selejtezőre utazó Garda Krisztina két góllal vette ki részét a dunaújvárosi csapat sikeréből  Fotó: Ónodi Zoltán

A térfélcserét követően Czigány harmadik hibáját is megkapta, így gyakorlatilag a komplett második félidőt kapitánya nélkül volt kénytelen játszani a házigazda. Így már csak a padról nézhette, hogy a Dunaújváros holland légiósa, Slagter ötre, Brávik Fruzsina pedig hatra növelte a vendégek előnyét. A teljesen széteső hazaiak az utolsó negyedben már nem tanúsítottak komoly ellenállást, a vendégek nagy különbséggel tudtak nyerni.

A hétvégén nem lesz bajnoki forduló, ugyanis a felnőtt válogatott az oroszok elleni, idegenbeli Világliga-selejtezőre utazik. A keret ma találkozik, majd két nap közös munka után pénteken indul útnak, hogy a november 25-i meccsig közösen készüljön a házigazdákkal. A csapatban három Dunaújvárosi Főiskola játékos, Menczinger, Garda és Gurisatti szerepel. Szilágyi Dorottya pedig tartalékként vesz részt a budapesti edzéseken, sérülés esetén ő lehet az egyik beugró.

A bajnoki meccs után ma Egerben felkészülési edzőtábor kezdődik az 1998-99-ben született lányok részére, ami november 21-én este fejeződik be. A junior válogatott szövetségi edzője a Dunaújvárosi Főiskola edzője, Mihók Attila, segítője a DFVE utánpótlás szakágvezetője, Szilágyi Péter, valamint Oltyán Gyula. A keddi bajnokin szereplő dunaújvárosi csapatból hárman maradnak a helyszínen, a tizennyolc fős keretnek Vályi Vanda, Mchunu Hlengiwe és Brezovszki Gerda a tagja.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!