Vizilabda

2015.03.31. 18:44

DFVE - Szeged: a félidőig szoros volt

A bajnoki negyeddöntő első összecsapását játszotta kedden hazai medencében a Dunaújvárosi Főiskola a Szeged ellen. A két győzelemig tartó párharc első felvonásán a Tisza-partiak a félidőig tudták tartani a lépést.

Gallai Péter

Abszolút esélyesként várta az összecsapást Mihók Attila együttese, de nem vették félvállról a meccset annak ellenére sem, hogy szezonbeli mindhárom meccsükön sima győzelmet arattak. S a Szeged is megmutatta már, hogy nem szabad leírni őket, hiszen megverték az Egert is.

Dunaújvárosi Főiskola - Szeged 12-7 (3-2, 3-3, 4-1, 2-1)

Dunaújváros, 150 néző. Vezette: Petik, Bene.

DFVE: Kasó Szilágyi 1, Slagter 1, Menczinger 2, Horváth 1, Gurisatti 5, Garda 1. Csere: Barna (kapus), Huszti, Vályi F., Ziegler, Vályi V. 1, Mchunu, Brávik F. Vezetőedző: Mihók Attila.

Szeged: Szikora Árkosy 1, Lengyel Dorottya, Miklós, dr. Dalmády Sz. 1, dr. Dalmády P. 2, Lengyel Dominika 1. Csere: Dudás, Vidovics, Lengyel A. 1, Veréb 1, O-Nagy. Vezetőedző: Barna Tamás. Gól emberelőnyből: 4/13, illetve 2/3. Gól ötméteresből: 2/1, illetve .

Az első két negyedben a korábbi meccsekhez képest szokatlant láthattak a hazai drukkerek: a Szeged szorosan tapadt Menczingerékre, s bár már 6-3-ra is vezettek a második negyedben, a félidőre egy találatra olvadt az előny. Döntőnek a harmadik negyed bizonyult, ekkor a vendégek kezdtek elfáradni, hiszen hatalmas munkát végeztek védekezésben. Gurisatti, Szilágyi és Slagter találatára csak Veréb tudott felelni. Az utolsó nyolc perc már nem tartogatott meglepetést, így végül magabiztosan húzták be az első sikert a lányok. Folytatás pénteken 20 órakor Szegeden.

Mihók Attila: - A Szeged érthetően deffenzív játékkal operált, kollégám okosan taktikázott, alaposan megnehezítette a dolgunkat. Inkább a pozíciójátékot erőltettük, amiben gyengébbek vagyunk. Védekezésben keveset hibáztunk, de azért kaptunk nagy gólokat. Szerencsére főleg Gurisatti révén tudtuk növelni az előnyt, és szép lassan érvényesítettük gyorsaságbeli fölényünket. Szegeden sem várok könnyebb mérkőzést.

Barna Tamás: - Sokat kivett belőlünk a védekezés. Amit kértem, azt megcsinálták a lányok, támadásban türelmesek voltunk, abszolút elégedett vagyok csapatom teljesítményével.

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!