Vizilabda

2015.10.09. 18:54

A női vízilabdázók minden csapatnak komoly vetélytársai lehetnek

A bajnokságban és a Magyar Kupában is szeretne döntőbe kerülni a Dunaújvárosi Főiskola-Maarsk Graphics női vízilabda együttese, amely vasárnap a Szentes ellen 15.30 órakor idehaza kezdi meg szereplését az új szezonban.

Gallai Péter

Állnak, balról: Kasó Orsolya, Lekrinszki Gina, Huszti Dóra, Gurisatti Gréta, Lantos Krisztina, Menczinger Kata, Szilágyi Dorottya, Vályi Vanda. Guggol, balról: Ziegler Diána, Horváth Brigitta, Huszti Vanda, Mchunu Hlengiwe, Brezovszki Gerda, Garda Krisztina, Vályi Fanny (Fotó: DFVE /Zsíros Róbert)

Az első fordulóban az Újpest és a DFVE nem játszott, mert Kirisiben nemzetközi tornán szerepeltek, ahol a dunaújvárosiak a harmadikak lettek. A vasárnapi meccs előtt Mihók Attila vezetőedzőt kérdeztük:

– A nyári válogatott programok miatt igazából szeptember elején kezdtünk összejönni, tulajdonképpen akkor kezdtük a munkát. Mivel egy hónapunk sem volt, vegyes felkészüléssel próbáltuk meg adagolni a fizikális terhelést, technikait és a taktikait. Ez a fiatalabbak szempontjából hátrányos, hiszen életkori sajátosságaik miatt szükségük lenne tiszta felkészülési időre. A tavalyi kerethez képest nagy változás, hogy Brávik Fruzsina visszavonult, így centerben a fiataloké a terep, elsősorban Horváth Brigittát szeretnénk foglalkoztatni itt. Holland légiósunk, Carolina Slagter vállműtét előtt áll, jó esetben csak a rájátszásban csatlakozhat, Mchunu Hlengiwe is sérült, jelenleg egy balkezessel állunk fel, ez okozhat némi problémát.

– A bajnoki rendszer átalakítása miatt a hat legjobb a felsőházban szerepel, azaz szinte minden meccs rangadó lesz. Ismerve Önt, ezúttal is az aranyérem megszerzését tűzhette ki.

– Azt gondolom, mindenki morcos lenne rám ha nem ezt mondanám. Az Újpest és a BVSC erősödött, a Dunaújváros és a Szentes némileg gyengült. Itt az a kérdés, a fiatal játékosok, akik már húzószerepet kapnak, mekkora lépéseket tettek az elmúlt hónapokban. Kevésbé az igazolások fogják változtatni az erőviszonyokat, mintsem azok a fejlődési trendek, amelyek egy klubon belül mutatkoznak. A bajnok Újpest ellen az orosz tornán tapasztalhattuk milyen erősek, de tavaly is kiderült, fel lehet nőni ezekhez a feladatokhoz. Az Eger, Szeged meccseket is hozni kell, tehát most olyan bajnokságunk lesz, ahol minden meccs rangadó. Ez mindenféleképpen jó, mert erősödik a színvonal, nagy kérdés, ezt a tempót miként bírják a csapatok. Számunkra pedig az, hogy junior és ifi játékosaink miként veszik fel a felnőtt ritmust. Azért az, hogy közülük többek felnőtt válogatott kerettaggá tudtak válni ebben a komoly és szűk mezőnyben, jelzi, van jövőjük a sportágban. Erős keretünk van, főleg, hogy Somhegyi Noémit az utolsó pillanatban leigazoltuk Szegedről. Azt gondolom mindegyik csapatnak vetélytársai lehetünk, a bajnokságban, a kupában is szeretnénk döntőt játszani.

– Ismét több fiatal tehetséget igazoltak le, ez koncepció, vagy az anyagi keret szabta lehetőség?

– Őszintén megmondom, ha lenne is pénzünk, akkor sem szeretnék sztárokat igazolni, a klubnak nem ez a stratégiája. Sztárok lesznek azok is, akikkel most foglalkozunk. Azt szeretném, akik ennek a klubnak a neveltjei egyre jobb körülmények és feltételek mellett dolgozhassanak.

– Nem kerülhetem meg a kérdést, miszerint nem kapott további szerepet az utánpótlás válogatottaknál, ahol több éve dolgozott...

– Faragó Tamás lett a női csapatok szövetségi kapitánya, s alapvetően nem azt gondolja, hogy erre a feladatra alkalmas lennék, holott az elmúlt öt év eredményeit meg lehet nézni. Nyilván nem ezt publikálja, de erről van szó. A szövetség elnöke az ő kezébe tette a döntés jogát.

– Vasárnap rajt a Szentes ellen, ráadásul televíziós meccsen.

– Örülök neki, hogy velük kezdünk, mert a nemzetközi ritmus talán még bennünk van. Nagyon bízom, ott folytatjuk ahol Oroszországban abbahagytuk, s ez elég lesz arra, hogy nyerjünk. Szeretnénk igazolni a televíziónak is, hogy jó döntés képernyőre tűzni meccseinket. Az új névszponzorunk jóvoltából igyekszünk kampányainkkal továbbra is feltűnést kelteni, ami meglátszott a nézők számában, bízom ezen a téren is még előrébb léphetünk. Remélem olyan teljesítményt tudunk nyújtani, ami szimpatikussá tesz minket.

Vasárnap érdemes lesz a meccs előtt érkezni, hiszen 14.45 órától a dunaújvárosi, ComBino nevű jazz formáció szórakoztatja a közönséget. 15 órakor nyit a játszóház, 15.15 órakor pedig a Hónap Sportolója-díjakat is átadja a klub.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!