Vizilabda

2015.01.30. 19:10

BVSC - DFVE: a forduló rangadója lesz

Dunaújváros - Szombaton 17 órakor a BVSC otthonában kezdi meg a bajnokság középszakaszát a Dunaújvárosi Főiskola VE női vízilabda együttese.

Gallai Péter

Az őszi első kör után módosult a bajnokság, az első hat helyezett sorrendben Újpest-Centrál, Szentes, BVSC, Dunaújvárosi Főiskola, Eger, Szeged a felsőházban, az utolsó négy Kecskemét, UVSE-Margitsziget, Kópé ÚVSE, Angyalföld pedig az alsóházban folytatja a küzdelmeket. A felsőházi gárdák nem viszik tovább eddig megszerzett pontjaikat, tehát mindenki nulláról indul az oda-visszavágós rendszerű középszakaszban, amelynek végén az első két helyezett azonnal az elődöntőbe jut, míg a 3-6. és a 4-5. csapatok két nyert meccsig folytatják a négy közé jutásért.

Az első fordulóban a BVSC és a Dunaújváros találkozója számít a legnagyobb rangadónak. Ősszel 11-9-re nyert a BVSC a Szőnyi úton, a Magyar Kupa elődöntőjében viszont büntetőkkel győzött Mihók Attila együttese. A vendégek esélyeit az is növelheti, hogy a zuglóiak legeredményesebb játékosa, a válogatott Kisteleki Dóra sérülés miatt biztosan nem játszhat.

Magyar Márton Áron volt az egyik, aki hónap sportolója díjat vehette át, jobbra Huszka Zsuzsanna (Fotó: Ady Géza)

A klubhoz kapcsolódó hír, hogy csütörtökön este hagyományteremtő szándékkal először rendezték meg a Hó-Nap című összejövetelt, ahol jutalmazták a hónap két-két legjobb utánpótlás sportolóját. Ezúttal az oktatásból Czere Laura és Magyar Márton Áron, a képzésből pedig Széles Csoma és Hegedűs Eszter érdemelte ki az elismerést, amelyeket Huszka Zsuzsanna marketing- és kommunikációs vezető, Schmidt Tamás, Miskovicz Zsuzsanna és Gillich Aletta edző adtak át. Az est során előadást tartott volna Mihók Attila vezetőedző, ám ő a hóhelyzet miatti forgalmi akadály miatt nem tudott megjelenni. A folytatásban Huszka Zsuzsanna tájékoztatója után Sajó Szabolcs mutatta be a klubruházatok új dizánját.

A következő összejövetel feburár 26-án lesz, amikor a jutalmazás mellett érdekes és hasznos előadásokkal készülnek a szervezők.

 

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!