Vizilabda

2014.11.24. 16:40

A közel mínusz harminc fok sem zavarja a női vízilabda-válogatottat

Dunaújváros/Zlatoust - Kedden Oroszországban játssza első Világliga selejtezőjét a magyar női vízilabda-válogatott, a csapat a meccs előtt három napot együtt készültek a házigazdákkal.

Gallai Péter

Merész András szövetségi kapitány tizennégyes keretéből sérülés miatt hiányzik Bujka Barbara és a bajnoki mérkőzésen orrát törő dunaújvárosi Gurisatti Gréta is. Sőt, a válogatott kulcsembere, Szücs Gabriella játéka is kérdéses a mai összecsapáson, akinek a könyökével adódtak problémák. Ellenben a csapat tagja a Dunaújvárosi Főiskola két játékosa, Garda Krisztina és Menczinger Kata.

A mieink az összecsapás előtt három napot az oroszokkal készültek, ugyanis a kapitány szerint a női vízilabda ugyan széles bázissal rendelkezik, de csak tíz élcsapat van. A többiekkel is lehetne edzeni, csak nem sok értelme lenne húsz góllal nyerni egy edzőmeccsen.


Garda Krisztina a Dunaújvárosi Főiskola egyik játékosa, aki ott lehet az oroszok elleni meccsen
Fotó: Ady Géza

- Tanulni az erős ellenfelektől lehet, ezért szorgalmazom most a közös edzőtáborokat. Az oroszországi meccsen kis túlzással akár a csoportelsőség is eldőlhet, de legalábbis, ha kikapunk, nagyon nehéz helyzetbe kerülünk. Nagyon fontos lesz a mérkőzés - mondta.

A válogatott háza táján egyébként minden rendben - ami azért egy oroszországi út esetén nem mindig egyértelmű - , s a hétfőn hajnalban mért mínusz 27 fokos hideg sem okoz problémát. A kapitány a szövetség honlapján adott helyzetjelentést: - A szállás és az étkezés színvonala most már abszolút megfelelő, a helyiek lesik minden kívánságunkat. Kétszer játszottunk az orosz válogatottal, mióta itt vagyunk, helyi játékvezetés mellett is jobbak voltunk. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az ellenfél két legjobbja, Ivanova és Prokofjeva kisebb sérülés miatt külön edzett. Meglátjuk, játszanak-e holnap. Bár kissé szokatlan a -27 fokos hideg, de inkább csak színesíti az ittlétünket, nem okoz semmifajta problémát. A csapat bizakodva és jó hangulatban készül az első Világliga-mérkőzésre.


Kis-Primász Ágnes, a DFVE szakosztályvezetője

Garda Krisztina beszámolója: - Számomra a világ végén vagyunk, pénteken indultunk útnak ami nem lett nagyon vészes. Érkezés után volt egy edzésünk, szombaton két tréning, reggel és este kétkapu az oroszokkal. Kedden meccs és megyünk is haza, pénteken már Dunaújvárosban leszünk. Az időjárás mondhatni meleg , csak -20 körül van és sok a hó, így lehet a pihenőidőbe egy kis szánkózás is belefér majd.

A válogatott után a klubcsapat legközelebb december 2-án, kedden 19 órakor fogadja a Szentest. A meccs újabb rangadó, ám az első kör találkozói mégsem nyomnak olyan sokat a latba, ugyanis megváltozott a bajnokság lebonyolítása. Erről Kis-Primász Ágnes, a DFVE szakosztályvezetője beszélt.


Merész András női  szövetségi kapitány

- A felnőtt női OB I-es csapatok képviselő egy megbeszélést követően terjesztették az elnökség elé a módosítási kérelmet, amit jóváhagytak. Az idén befejeződő első kör után nem lesz második, ugyanis nem látja senki értelmét a 30-0-ás meccseknek, ezért kettéválik a mezőny. Az alapszakasz első hat helyezettje oda-visszavágós rendszerben játszik majd egymással komoly meccseket, az alsóházban pedig a hetedik-tizedik helyezett külön. Az első kettő automatikusan elődöntős lesz, a harmadik a hatodikkal, a negyedik az ötödikkel játszik a másik két helyért. Viszont az első kör végeredménye igazából nem számít az első haton belül, mert mindenki nulla ponttal kezd, a helyezésekért nem jár bónusz. Mi december 10-én a Kópé ÚVSE ellen zárunk, de már most biztosan felsőházi pozícióban vagyunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!