Vizilabda

2014.09.12. 13:10

Junior vízilabda Eb: a házigazdát kell legyőzni a döntőért

Róma - Pénteken pihent, szombat este pedig a junior Európa-bajnokság döntőjéért száll medencébe a magyar női vízilabda-válogatott.

Gallai Péter

A nagyon erős, egyik favoritnak tartott orosz együttes legyőzése a negyeddöntőben hatalmas fegyvertény volt, nem csoda ha ennek megfelelően örültek is a lányok, köztük a három dunaújvárosi kulcsember, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta és Szilágyi Dorottya. Petrovics Mátyás szövetségi edző szerint is a végső győzelemre is esélyes oroszokat győzték le, a négy közé jutás pedig mindig nagyon fontos lépcsőfok egy magyar válogatott számára.

- Azonban nem elégszünk meg ezzel, csütörtökön magunk mögött hagytuk ezt a meccset, és gyakorolunk az olaszok ellen. Arra ugyanis alaposan fel kell készülni, hiszen itthon játszanak, nem kell mondani ez mit jelent számukra. Viszont erre mondtam a lányoknak azt, hogy emlékezzenek arra, két hete Spanyolországban vertük meg a spanyolokat a világbajnokságon. Ehhez most is kell majd a hideg fej.

A magyar szakvezető nem lehet ott a szombati derbin, ugyanis piros lapot kapott az orosz találkozón: A görög játékvezető finoman szólva sem segítette a csapatunkat. Először azért kaptam sárgát, mert egy teljesen egyértelmű ötméterest nem kaptunk meg. Majd egy szabálytalanul elvégzett szabaddobást kértem számon, akkor állítottak ki. Utólag azt mondom, ez is megérte, mert az volt az utolsó emberhátrányunk, az oroszok többet nem voltak fórban, mi viszont kaptunk egy büntetőt és egy emberelőnyt. Az olaszok ellen Tóth Andreának kell meccselnie.

A mieink tehát azzal az Olaszországgal találkoznak, akik a negyeddöntőben meg sem izzadtak, ugyanis Nagy-Britanniát 16-1-re győzték le. A másik elődöntőben Spanyolország és Görögország találkozik egymással.

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!