Vizilabda

2015.05.05. 19:53

A hölgyek férfias küzdelmei

Dunaújváros - Nem sikerült a bajnoki fináléba jutnia a Dunaújvárosi Főiskola női vízilabdázóinak, miután hétfőn hazai medencében is a válogatottak sorával felálló Szentes nyert az elődöntő második felvonásán.

Gallai Péter

A 12-8-as dunaújvárosi vereséggel végződött mérkőzést követően lapunk megszólaltatta többek között Merész András szövetségi kapitány, aki így nyilatkozott a látottakról: - Nagyon jó hírverése volt a meccs a női vízilabdának, ahol mindkét csapat nagyon akarta a győzelmet, már férfias csata folyt a medencében, ezért közel negyven kiállítás született. Hozzá kell tenni, hogy ez a végeredményt nem befolyásolta, a Szentes körülbelül ennyivel jobb volt. Azzal, hogy a Dunaújváros az első hét-nyolc fórját, emellett három ötméterest is kihagyott, nem lehet győzni egy elődöntőben. Az egyéni teljesítmények döntöttek a vendégek javára, de ezek hazai oldalon is megvoltak, a fiatalok nagyon szépen játszottak, főleg Horváth Brigittára gondolok, vagy Gurisatti Grétára és Szilágyi Dorottyára. Most a kapuban a szentesi Bolonyai Flóra kifejezetten jobban védett, mint Kasó Orsolya, de ez semmit nem jelent a jövőt illetően.

Az egyik kapitány által kiemelt pólós, Gurisatti Gréta így értékelt, aki szintén a kihagyott ziccerek miatt volt bosszús:

- Egész idényben nem kaptunk ennyi büntetőt, de ennyit ki sem hagytunk. Mindent megpróbáltunk, az volt megbeszélve, hogy végig szoros emberfogással játszunk, az jól működött. Az elején nagyon sok kiállítást kaptunk, ezt még az elején bírtuk cserékkel. Nyilván csalódott vagyok, az volt a sorsdöntő, hogy a végén semmi nem ment be. Azért azt se felejtsük el, hogy nálunk szinte csak ifista korú játékosok szerepelnek, a Szentesnél pedig öt-hat évvel rutinosabb és idősebb válogatottak. Most már csak a bronzmeccsre koncentrálunk, várjuk, ki lesz az ellenfél.

A győztes és egyben címvédő csapat mestere Tóth László is alaposan leizzadt a parton és a hangja is elment a sok kiabálástól.

- Zseniális volt a hangulat Dunaújvárosban is, ez már régi tradíció a két együttes mérkőzésein. Az egész párharc amellett, hogy látványos, egyben rettenetesen kemény és verekedős is volt, a Dunaújváros minden téren az egyik legjobban felkészített csapat, nem volt egyszerű dolgunk ellenük. Ezek a találkozók méltóak voltak egy elődöntőhöz, amelyek a női vízilabdát is más szintre emelték. Az első negyedet úgy kezdtük, hogy valahogy majd csak nyerünk, ennek meg is lett az eredménye, 4-2-es hátrányba kerültünk. Miután felhívtam a lányok figyelmét, amennyiben így folytatják több góllal kikapunk, akkor észbe kaptak. Onnantól kezdve felvették a kesztyűt, mert ez egy boxmeccs volt a medencében. A rutinunk is kijött és végül hoztuk a meccset, köszönhetően a kiemelkedő egyéni produkcióknak is. Hogy ki lesz a döntőben az ellenfelünk még nem tudjuk, de a cél természetesen a címvédés.

A másik párharc első mérkőzését az Újpest megnyerte a BVSC ellen, a Dunaújvárosiak a vesztessel szombaton játszanak majd először a bronzéremért.




Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!