Vizilabda

2015.03.06. 15:35

A DFVE vízilabdázói Egerben is esélyesek a győzelemre

Dunaújváros - A bajnokság felsőházi rájátszásában szombaton 17 órakor Egerben játszik a Dunaújvárosi Főiskola VE női vízilabda együttese, amely nagy csatában van a Szentessel az automatikus elődöntőt jelentő második hely megszerzéséért.

Gallai Péter

Kiválóan szerepel eddig a középszakasz második körében Mihók Attila együttese, hiszen egy hete idehaza legyőzte a BVSC Zuglót (11-6), majd szerdán szintén hazai közönség előtt imponáló, húsz gólos különbséggel a Szegedet is. A sort 17 órától Egerben lehet folytatni, ahol szintén jó esélyekkel pályázik a győzelemért járó pontokra a DFVE. Különösen annak fényében, hogy a dunaújvárosi összecsapáson 15-8-ra múlták felül a lányok a 2013-as bajnoki cím óta alaposan átalakult Egert.

Szilágyi Dorottya (2) szerdán hat góljával csapata legjobbja volt

A mérkőzés a Vályi testvérek számára különös lesz, hiszen ők éppen Egerből igazoltak a DF klubjához. Erről Vályi Fanni így beszélt:

- Az Egerrel játszunk szombaton idegenben, de nekem mégis otthon. Jó lesz a család, a barátok előtt vízilabdázni és ha ugyanúgy játszunk tovább, mint az előző két meccsen, akkor nincs mitől félünk.

Egyébként a középszakasz első helyet az Újpest lassan elkönyvelheti, miután a hétközi forduló rangadóján 11-9-re legyőzte a Szentest. Matematikailag ugyan még behozható az előnyük, de arra szinte semmi esély, hogy a hátralévő három fordulóban az eddig veretlen lila-fehérek mindannyiszor kikapjanak.

Egyébként az első, illetve második hely megszerzése azért fontos, mert ezek a csapatok automatikusan elődöntősök, míg a harmadik a hatodikkal, a negyedik pedig az ötödikkel játszik a másik két helyért. A dunaújvárosiak a Szentessel futnak versenyt a második helyért, de legalább a harmadik hely már biztosnak tűnik számukra.

A bajnokság állása hét fordulót követően: 1. Újpest 21 pont, 2. Szentes 15 pont, 3. Dunaújvárosi Főiskola 15 pont, 4. BVSC 9 pont, 5. Eger 3 pont, 6. Szeged 0 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!