Vizilabda

2015.11.30. 19:46

A vízilabdás gyerekek a felnőtt női csapat tagjaival játszhattak, bolondozhattak

Dunaújváros – A Magyar Kupában a hétvégén megszerzett bronzéremmel zárta az idei szezont a Dunaújvárosi Főiskola Maarsk Graphics női vízilabda együttese. A klubnál azonban nem csak a felnőtteknek voltak izgalmas napjai.

Gallai Péter

Mint megírtuk: a címvédő – és vasárnap ismét diadalmaskodó – Újpesttől szombaton elszenvedett 8-4-es vereség azt jelentette a dunaújvárosi gárda számára, hogy harmadik lett a kupában, ugyanis a lebonyolítás szerint a két elődöntő vesztese – a másik az Eger volt – egyaránt bronzérmet kap. A lány érthetően csalódottak voltak a vereség miatt, különösen, hogy a meccs elejét nagyon elrontották, hiszen 6-0-ás újpesti vezetés után szerezték csak az első találatukat.

A petőfis diákok és a nagyok egyaránt remekül szórakoztak a közös edzésen az uszodában

A fiatal tehetség, Vályi Vanda szerint a meccs előtt remekül sikerült a felkészülés, kiváló időszakot tudhattak maguk mögött és a társaság hangulata is szuper volt, arról nem is beszélve, hogy fokozott izgalmi állapotban várták az UVSE elleni derbit.

Mint másokkal egyetemben ő is úgy érezte: most végre lehet és van is esélyük megverni az Újpestet, akiktől mindig kiélezett meccseken szenvedtek vereséget a szezonban.

– A mérkőzés első felében semmi nem úgy alakult, ahogyan azt elterveztük. Hatékony blokkal és kapusteljesítménnyel kerültünk szembe, nem tudtunk újat, váratlant húzni, ami tulajdonképpen a vesztünket okozta. A játékunk nem volt rossz, ám valahogy átlövésekkel nem igazán próbálkoztunk, túlságosan is óvatoskodtunk. A találkozó második részében jobban bejöttek a húzásaink, ám az első két periódus góltalansága túl soknak bizonyult. Az ilyen meccsek elkeserítenek, de nincs sok idő búslakodni.

Azonban nem csak a kupaküzdelem keltett izgalmakat a klub házatáján, ugyanis a napokban megrendezték a ázi úszóversenyt is, amelyre nagyon készültek a gyerekek. Ezen felül a Pető iskola vízilabdás osztályaiba járó lurkói is meglepetést kaptak. Ugyanis a múlt héten, amolyan előkarácsonyi ajándékként több felnőtt csapataggal kiegészülve tartottak nekik edzést. Ezt természetesen nagyon élveztek, s rendkívül boldogok voltak Kasó Orsolya, Ziegler Diána, Horváth Brigitta, Garda Krisztina, Szilágyi Dorottya és Gurisatti Gréta társaságában.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!