Vizilabda

2015.02.24. 21:00

A női vízilabda válogatott legyőzte az oroszokat

Kecskemét - A magyar női vízilabda-válogatott kedd este Oroszország ellen játszott Világliga selejtezőt, végül óriási csatában egy góllal nyerni tudtak a lányok.

Gallai Péter

Két vereséggel – az egyik büntetők után az oroszoktól – és egy győzelemmel várta a kedd esti összecsapást Merész András alakulata, amelyben három Dunaújvárosi Főiskola játékos, Kasó Orsolya, Gurisatti Gréta, Menczinger Kata kapott helyet. Az már a meccs előtt biztos volt, hogy a mieinknek csak akkor van sansza kijutni Kínába, a szuperdöntőre, ha minden további mérkőzésüket megnyerik és a csoport első helyén végeznek.

Gurisatti Gréta is szerepet kapott az oroszok elleni meccsen. Fotó: Zsedrovits Enikő

Magyarország – Oroszország 13–12 (4–3, 3–5, 5–2, 1–2)

Magyarország: Bolonyai – Czigány 1, Kisteleki H. 2, Szücs G. 2, Keszthelyi 5, Gurisatti, Menczinger. Csere: Máté, Takács O. 2, Miskolczi, Tóth I., Csabai 1, Kasó (kapus). Szövetségi kapitány: Merész András.

A tavaly Európa-bajnoki bronzérmes magyar csapat hatékonyan kezdte a mérkőzést: Gurisatti kiharcolt emberelőnyét Kisteleki belőtte. Az oroszok egyenlítettek, s ezt tették a csapatkapitány Takács találata után is (2-2). Keszthelyi büntetőből volt eredményes, majd ugyanő centerezett remekül (4-2), de még az első szünet előtt szépítettek a vendégek (4-3).

A második nyolc percet Czigány akciógólja vezette be (5-3), a rivális azonban nemcsak egyenlített, de az ellenállhatatlanul játszó Prokofjeva révén fordított és 6-5-re átvette a vezetést. A meccs végéig ötször eredményes Keszthelyi jóvoltából alakult 6-6-ra az állás, a nagyszünetre azonban orosz előnynél vonulhattak a csapatok (7-8).

A pihenőt követően előbb Takács (8-8), utána Kisteleki, majd pedig Szücs egyenlített (10-10). Keszthelyi csavart bombájával szemben sem akadt ellenszer, így 12-10-nél következhetett a befejező negyed. Amelyben Szücs távoli löketével növelte előnyét a magyar válogatott (13-10). Csakhogy közelebb zárkóztak az oroszok, előbb 13-11-re, majd bő fél perccel a dudaszó előtt 13-12-re jöttek fel, de az egy gólos előnyt sikerült megőrizni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!