Vizilabda

2015.11.24. 20:41

Vízilabda Világliga: a végét már nem bírták a lányok

Budapest – A női vízilabda Világliga soros selejtezőjén Hollandiát fogadta tegnap este a magyar válogatott, soraiban öt dunaújvárosi játékossal.

Gallai Péter

A holland Marloes Nijhuis (b) és Tóth Ildikó csatázik
MTI Fotó: Illyés Tibor

A tizenhetes keretből Bíró Attila szövetségi kapitány ezúttal az összes behívott Dunaújvárosi Főiskola Maarsk Graphics játékosnak lehetőséget adott. A kapuban Kasó Orsolya kezdett (aki végül 44 százalékkal zárt), a mezőnyben pedig Menczinger Kata, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta és Garda Krisztina bizonyíthatott.

Magyarország – Hollandia 7-10 (2-2, 2-1, 1-3, 2-4)

Magyarország: Kasó – Antal 1, Tóth, Kisteleki H. 1, Keszthelyi 2, Garda, Menczinger. Csere: Takács 2, Bujka 1, Illés, Gurisatti, Horváth. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

A mérkőzésre teljesen megtelt a Hajós Alfréd uszoda, közel nyolcszázan buzdították a lányokat, elképesztő hangulatot teremtve. A csapat az első két negyedben remekül pólózott, ám a szünet után a vendégek megmutatták, nem véletlenül lettek vb-ezüstérmesek.

– Köszönöm a szurkolóknak a biztatást, sajnálom, hogy nem tudtuk meghálálni. Könnyű gólokat ajándékoztunk az ellenfélnek, amit ilyen szinten nem szabadna – mondta Bíró Attila a meccset közvetítő M4 csatornának a lefújás után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!