Vizilabda

2015.04.29. 20:08

A vízilabdás lányok nagy bravúrra készülnek a Szentes elleni elődöntőben

Dunaújváros – A bajnoki elődöntő pénteki rajtja előtt tartott szerdán sajtótájékoztatót a Dunaújvárosi Főiskola VE női vízilabda-együttese.

Gallai Péter

Ezen nem csak a Szentes elleni csatáról, hanem a klub új, egyedi és nagyon sikeres kommunikációs stratégiájáról is szó esett. Mihók Attila vezetőedző azzal kezdte, hogy ebben a szezonban nagy energiákat fordítottak arra, hogy a sportot is egy kicsit más irányból közelítsék meg.

– Olyan promóciós anyagokkal, vagy a lányok által bemutatott flashmobokkal (villámcsődület) akarjuk meglepni az embereket, amelyek önmagukban is felhívják a figyelmet arra, hogy létezünk, vagyunk és jó meccseket játszunk – fogalmazott Mihók Attila, aki azt is óriási előrelépésnek nevezte az elmúlt évekhez képest, hogy a csapat mindkét Szentes elleni elődöntőjét élőben közvetíti a televízió, hasonlóan az idei tétmeccseikhez. Emellett nőtt nézőszámuk, kreatív kampányukkal foglalkozik az országos sajtó és a hazai találkozókat is családi eseménnyé tették, élő koncertekkel, játszóházzal.

Mihók Attila vezetőedző mellett Horváth Brigitta és Gurisatti Gréta, valamint Huszka Zsuzsanna marketing- és kommunikációs vezető. Fotó: Zsedrovits Enikő

Az első meccs idegenben pénteken 18.10 órakor kezdődik. A két győzelemig tartó párharcból ha továbbjutnak a dunaújvárosiak, az óriási bravúr lenne a mester szerint: – Egyértelműen ezzel a céllal indulunk el, s abban maradtunk a lányokkal, hogy mindenképpen a győzelmet kell összehozni, nincs miért óvatoskodni. A pályaelőny a Szentesnél van, de ha megadatik és nyerünk, akkor hétfőn Dunaújvárosban már a döntőért küzdhetünk az egyik legstabilabb anyagi háttérrel és felnőtt csapattal rendelkező klub ellen, akik nem mellékesen a bajnoki címvédők. S azt se felejtsük, hogy a szezon kezdete óta a tizenöt-tizennyolc éves játékosaim csak fél évvel lettek rutinosabbak, de lejátszottak sok meccset, bizonyították, hogy számíthatunk rájuk. Ez az elmúlt években is így volt.

Igaz, hogy a negyeddöntő óta egy hónap szünet volt a bajnokságban, de ennek töredékét tudták csak a közös munkára fordítani az együttesnél, ugyanis közben felnőtt válogatott program is volt, ahol hét Dunaújvárosi Főiskolás játékos szerepelt. Az egy hónap így nagyjából hat nap lett.

Horváth Brigitta, aki szintén ott volt a franciák elleni keretben, azt mondta, az önbizalmuknak is mindenképpen jót tett, hogy bekerültek a nemzeti csapatba és nyertek: – Nagyon egységesek vagyunk, a tét nem minket nyomaszt.

A szintén válogatott Gurisatti Gréta hozzátette: – Mindenki csak pozitív élménnyel térhetett haza a klubhoz, az edzőnk azt kérte, pénteken „rohanjuk le" a Szentest, ezt maximálisan megpróbáljuk. Várom a találkozót, nyerni megyünk abba a közegbe, ahol ez nagyon nehéz. Ám szerencsére jönnek, nem is kevesen Újvárosból szurkolni.

Az eseményen Huszka Zsuzsanna marketing- és kommunikációs vezető bemutatta legújabb plakátjaikat és kisfilmjüket, ami a Csillagok Háborúja vízilabdás változata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!